Foto: © foxaon – Adobe Stock

De sier du trenger å vite formålet med en jobb hvis du vil utføre jobben bra. Det er viktig å rengjøre sykkelkjedet, men vet du hvorfor?

En inspeksjon i dybden

Når du først skal rengjøre sykkelkjeden, kan du også gjennomføre en grundig undersøkelse av sykkelens ytelse og tilstand.

Å se over sykkelen er noe som fort kan bli glemt, men hvis du har en rutine på regelmessig rengjøring kan du inspisere resten av sykkelen samtidig. Mens du rengjør sykkelkjedet må du være oppmerksom på selv den miste detalj. Dette gjør at du kan oppdage potensielle problemer. Det forhindrer også eventuelle fremtidige problemer, da du kan skifte slitte bremseklosser og skifte kabler som er i dårlig stand før det ryker. Alle disse problemene kan unngås ved en grundig inspeksjon hver gang du rengjører sykkelkjedet.

Rent drivverk

Sykkelens drivverk må være rent og i orden hvis du i det hele tatt skal planlegge å dra ut på sykkeltur. Et rent drivverk forlenger også levetiden på sykkelen.

Det som ofte forårsaker problemer med drivverket, er opphopning av støv og skitt over tid. Dette fjernes enkelt ved å rengjøre regelmessig så drivverket ikke er skittent. Rent drivverk forbedrer sykkelens ytelse og vil redusere vedlikeholdskostnadene.

Mindre lyd

Støv og smuss forårsaker friksjon ved å tørke ut delene, noe som skaper mye lyd. Dette er nok en grunn til å rengjøre sykkelkjedet regelmessig.

Beskytt investeringen

Sykkelkjedet er den viktigste komponenten på sykkelen og mange eiere av sykler vet dette. Dette er ofte grunnen til at de investerer store summer på det beste kjedet på markedet. Da er det viktig at du vedlikeholder det så det varer lengre.

Ytelsen til sykkelen er mer enn noe annet avhengig av tilstanden på sykkelkjedet. Regelmessig rengjøring utgjør en stor forskjell på hvordan sykkelen er å bruke.

Hva trenger du for å rengjøre sykkelkjedet?

Alt du trenger er litt WD-40 for å rengjøre og smøre sykkelkjedet.

 

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er trykket på emballasjen.