Garasjeporten er en viktig del av huset. Mange bruker garasjen som en sikkert sted å oppbevare bilen, verktøy med mer. Derfor er det viktig å utføre vedlikehold av garasjeport så den fungerer riktig.

Fordeler med å inspisere garasjeporten regelmessig

Sikkerhet

Med tiden kan noen av de viktige komponentene i garasjedøren svikte. Dette kan være feil eller slitasje på deler. Dette kan utgjøre en potensiell farlig situasjon for deg og dine kjære. Ved å regelmessig inspisere garasjeporten vil du oppdage disse før det blir skade, og det tar ikke lang tid heller.

Beskyttelse mot tyveri

Kjøretøyet er gjerne et av de mest verdifulle eiendelene du har. I tillegg har du også kanskje noen sykler og dyre verktøy i garasjen. En garasjeport som da ikke fungerer som den skal vil ikke sørge for nok sikkerhet til eiendelene dine. Dette er nok en grunn til å gjennomføre kontroll og å smøre garasjeporten regelmessig.

Estetikk og verdi

Generell slitasje kan sakte ødelegge deler av garasjeporten din før du merker det. Under en inspeksjon vil teknikere sjekke om det er intern eller ekstern slitasje som kan ødelegge porten eller dens deler på et senere tidspunkt. Sikre dine eiendeler ved å gjennomføre regelmessig kontroll og vedlikehold av garasjeporten.

Regelmessig vedlikehold av garasjeport

Stram til skruer og muttere

Garasjeporten hos en gjennomsnittlig familie vil bevege seg opp og ned omtrent 1000 ganger i året. Vibrasjonene som oppstår kan forårsake at muttere og deler løsner, som igjen kan føre til funksjonsfeil. Kontroller alle valsebraketter og andre deler som kan løsne. Stram til alle løse deler med en skiftenøkkel eller det verktøyet du må bruke.

Er garasjeporten i balanse?

Garasjeporten kan komme ut av balanse og vil da være vanskelig å åpne/lukke. Dette vil også redusere levetiden på den.

Åpne porten manuelt omtrent halvveis opp. Hvis den ikke henger der, kan det være at fjærene er i ubalanse. Ring fagfolk for å hjelp deg med problemet.

Smør alle bevegelige deler

Å holde alle bevegelige deler godt smurt med fett vil gjøre at garasjeporten fungerer optimalt og varer lengre. Dette kan du gjøre selv. Spray litt WD-40 for å fjerne gammelt fett og smuss før du påfører ny smøring.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er tykket på emballasjen.