Julen er tiden på året hvor det handler om å gi og å tilbringe tid sammen med sine kjære. Hvorfor ikke samle samme venner og familie for å lage julepynt? Dere vil ha en fantastisk tid sammen og vil sannsynligvis også spare penger på å lage julepynten selv.

Gjør sesongen både lys og lystig med disse tipsene til enkel julepynt som vil lyse opp hjemmet ditt i høytiden.

Lag en krans til døren

Et morsomt julepynt-prosjekt er å lage en krans til døren. Her er det bare kreativiteten som stopper deg. Du an enten kjøpe en halm- eller metallkrans som stamme, men det er også mulig å bruke bjørkekvister til å lage en sirkel.  I tillegg trenger du en god saks og ståltråd. Materiell til å pynte kransen med finner du ute i naturen; gran, kvister og kongler. Vil du pynte litt ekstra er det ikke noe i veien for å kjøpe litt glitter og ledlys-lenke.

Heng den hjemmelagde kransen på inngangsdøren for å gi gjester en varm velkomst når de kommer på besøk. Her finner du litt inspirasjon til julekranser.

Julebanner

Hvorfor ikke være litt amerikansk? La barna få utfolde seg med å lage en banner som ønsker velkommen til gjestene på julaften. Du trenger kun litt papp og fargestifter, men her kan også kreativiteten blomstre.

Her er noen flere tips til julepynt du kan lage selv.

 Glitrende glasskrukker som julepynt

Finn frem glasskrukker i forskjellige størrelser, så mange du vil. Glasskrukker kan du samle opp gjennom hele året som for eksempel syltetøyglass, sennepsglass osv.

Påfør litt klart lim på utsiden av hver krukke. Start nederst med å dekke helt med lim, når du beveger deg oppover kan du være litt mer sparsom sånn at du får en pen overgang. Når limet er påført, drysser du på glitter i din favorittfarge. Du kan også rulle glasset i glitter. Fortsett til alt limet er dekket med glitter. La det tørke og rist av overflødig glitter som ikke har festet seg, dette kan du gjenbruke neste gang. Da er det bare å sette i et telys og du har skapt en vakker stemning i hjemmet med DIY julepynt.

Hvis ikke dette får det i julestemning, så kanskje du finner modusen i denne bloggen.

Det gjerne dine jule-prosjekter med oss.