Har du et knirkende dørhengsel eller fler? Med WD-40 løser du problemet. Her er en bruksanvisning på hvordan du går frem:

Fjern hengsel pinnen

For å løse knirkeproblemet, må du først løsne hengselet fra døren. Lukk døren og sørg for å ha en hammer og en spiker til disposisjon. Plasser spikeren på undersiden av hengselet og slå forsiktig med hammeren. Når pinnen er løs kan du enkelt fjerne den med baksiden av hammeren eller en skrutrekker. Hvis hengselet er rustent kan dette være en vanskeligere oppgave.

Hvis hengselet er rustent kan du påføre WD-40 Multispray før du bruker hammer og spiker for å løsne pinnen.

Husk at det er pinnen som holder døren på plass, så pass på at den ikke faller og skader deg eller inventar.

Smør hengsle pinnen

Påfør et smøremiddel på pinnen. Dette gjør at hengselpinnen får en lengre levetid. WD-40 er et smøremiddel og beskytter også mot rust. Påfør generøst med WD-40 på hele hengselet.

Sett pinnen tilbake

Nå er det bare å sette den nysmurte pinnen tilbake i hengselet. Bruk hammeren og spikeren til å få den skikkelig på plass. Åpne og lukk døren flere ganger og du kan høre at det som var et knirkende dørhengsel, nå har blitt helt stille.

Hvorfor bruke WD-40 til knirkende dørhengsel?

Når det ser det hele i perspektiv, skjønner du hvorfor WD-40 er det beste produktet å bruke. For å hjelpe deg å ta riktig valg, har vi noen viktige grunner for deg å vurdere:

·        Rust

Hvis hengselpinnen er rusten, kan den være vanskelig å fjerne. WD-40 løsner hardt sittende og rustne gjenstander, og vil dermed gjøre jobben enkel.

·        Forenkler jobben

Hvis du bruker et smøremiddel som er tykkere, må du plukke fra hverandre hele hengselet for å være sikker på at alt blir smurt opp. WD-40 er en tyntflytende spray og kommer til i kroker og kriker.

·        For WD-40 er dette bare en sidejobb

For WD-40 er det å smøre en knirkende dørhengsel kun en av over 2000 bruksområder. Det betyr at WD-40 er et produkt du kan investere i, ikke bare for å smøre dørhengsler, men også til mange andre oppgaver rundt i hjemmet.

Her kan du kjøpe WD-40 produkter

Har du andre tips? Del de gjerne på vår facebook Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway. Tagg innlegget med #WD40Norway.