Flertallet av den moderne befolkingen vet ikke hva kontaktspray er, men snakker du med de fra den eldre skolen er det godt kjent hvilke underverker den kan gjøre. Kort sagt er kontaktspray en boks fylt med trykkluft og et rengjøringsmiddel som fordamper. En rekke rengjøringsmidler kan benyttes, imidlertid er isopropylalkohol det mest brukte kjemiske middelet til dette formålet. Hensikten med å bruke kontaktspray er å rengjøre elektriske komponenter slik at de fungerer i lengre tid.

Uansett om det er olje, fett, korrosjon eller annen smuss som forurenser den elektriske komponenten, kontaktspray fjerner effektivt partiklene så komponenten gjenoppretter sin opprinnelige tilstand. Kontaktspray er tilgjengelig i flere varemerker, noe som betyr at det er varierende kvaliteter. En majoritet  av disse kan effektivt utføre disse tre funksjonene:

Rengjør

Som tidligere nevnt brukes kontaktspray til å rengjøre elektriske komponenter. Den fjerner smuss, støv og partikler fra overflaten på komponentene. Hvorfor er dette viktig? For det første vil du at dine elektriske komponenter skal se pene og rene ut. Det andre er at smuss reduserer ytelsen på elektriske komponenter. Det er derfor absolutt nødvendig å rengjøre de elektriske komponentene ved jevne mellomrom.

WD-40 Fast Drying Contact Cleaner tilbyr den perfekte løsningen for dette formålet. Med sin avanserte formula kan WD-40 Contact Cleaner fjerne fremmede partikler fra sensitive overflater på elektronikk og elektrisk utstyr. Nøyaktighet og presisjon er absolutt nødvendig, særskilt når man snakker om elektronikk, for at rengjøringen ikke bare skal være effektiv, men også trygg. Dette er grunnet til at WD-40 Contact Cleaner leveres med Smart Straw-funksjon, så du kan spraye bort smuss med nøyaktighet og presisjon. Sørg for å følge produsentens retningslinjer når du rengjør elektronikk.

Fjerner oksidering

En viktig egenskap kontaktspray har er å fjerne oksidasjon fra sensitiv elektronikk og elektrisk utstyr. En rekke elektriske apparater, lyd- og glidebrytere utsettes for korrosjonsproblemer på kontaktflatene, ettersom de er lavspentbrytere. Høyspentbrytere har ikke disse problemene. En løsning på dette problemet kan være å dekke kontaktoverflaten med gull, men hvorfor vil noen gjøre det? Kostnadene ved å dekke overflatene med edelt metall vil være langt dyrere enn å erstatte bryteren. For å spare utgifter og unngå bryet med å bytte brytere med jevne mellomrom kan en kontaktspray benyttes.

WD-40 Contact Cleaner er perfekt for denne jobben. Uansett om den elektriske komponenten allerede har begynt å korrodere eller om den bare trenger beskyttelse, WD-40 Contact Cleaner kan benyttes til begge formål. Smart Straw-funksjonen sørger for at rengjøringsmiddelet havner der den skal. Et belegg med WD-40 Contact Cleaner sørger for å beskytte dine elektriske komponenter mot oksidering og korrosjon. Sørg for å følge produsentens retningslinjer når du rengjør elektronikk.

De legger ikke igjen rester

En av de viktigste egenskapene hos høykvalitets kontaktsprayer ligger i hvordan de etterlater lite eller ingen rester. Hvorfor er det så viktig? Tenk deg at du bruker kontaktspray på en viktig del av en elektronisk utrustning, som etterlater rester. Hva tror du skjer da? Da har du et større problem enn du hadde i utgangspunktet, ettersom smuss og støv fester seg til restene og forstyrrer elektronikken. Det er derfor viktig å bruke kontaktspray av høy kvalitet, så du ikke havner i en «klebrig» situasjon.

WD-40 Contact Cleaner tørker raskt og etterlater ingen rester. Det innebærer at ved bruk av WD-40 Contact Cleaner unngår du å havne i klisteret når jobben er ferdig. Den passer utmerket på sensitive overflater, inkludert overflater av plast og gummi.

Konklusjon

Når du konkluderer alt WD-40 Contact Cleaner kan gjøre, ser du at den er perfekt til alle formål hvor du trenger å rengjøre elektriske komponenter. Alt fra å fjerne smuss til å behandle skader som oppstår ved oksidering. Å bruke kontaktspray kan virke litt gammeldags, men det vil være tåpelig å ignorere utprøvd visdom uten å gi det en sjanse?