Metaller har en viktig plass i vårt daglige liv. Enten det er et spørsmål om å kjøre bilen eller leke med lekene dine, metall er rundt oss. Og ingenting føles verre enn å se bilen bli brunt av rust? Saken er at metall er utsatt for korrosjon. Nedenfor er noen hensyn du kan ta stilling til for metallet ikke skal korrodere. Hva kan du gjøre for å gi korrosjonsbeskyttelse på dine gjenstander.

 

Velg riktig Metal

Den enkleste metoden for å beskytte dine metallgjenstander fra korrosjon, er å sikre at de er laget av metaller som ikke ruster. Du trenger ikke å tenke på korrosjonsbeskyttelse hvis metallet du bruker ikke kan ruste.  Her er noen eksempler:

Aluminium

Aluminium er et korrosjonsbestandig metall, ideell for overflater som er eksponert for moder natur.

Rustfritt stål

Rustfritt stål er en legering hvor dens sammensetning gjør at den er godt beskyttet mot korrosjon. Rustfritt stål 316 og 304 er begge kjent for å være motstandsdyktig mot korrosjon å brukes nettopp dette formål.

Weathering stål

Det er billigere enn rustfritt stål, men gir ikke den samme sikkerhet for motstand mot korrosjon som rustfritt stål gjør.

 

Å gjøre feil er en del av livet. En slik feil kan være å velge et metall som ikke er motstandsdyktig mot korrosjon. Men ikke fortvil hvis du har valgt feil metall, WD-40 kan løse feilen. Bruken av WD-40 Multispray gir korrosjonsbeskyttelse for metaller og reduserer effektene av rust. Om dine antikke effekter er laget av aluminium eller jern er uten betydning, for WD-40 vil beskytte det. WD-40 Specialist Penetrant Spray kan også fjerne rust, hvis det har rukket å komme rust på metallet.

Beskyttelse mot miljøet

Foreldre prøver ofte å beskytte barna sine for verden utenfor, og hevder at åpen samhandling vil ha en negativ innflytelse. Men når det gjelder metallgjenstander, tenker man ikke i de baner. Åpen samhandling med elementene påvirker metallet mer enn det påvirker barn. Derfor er det viktig med korrosjonsbeskyttelse av metallet for å begrense eksponering av spesielt fukt. Dette gjør du enkelt med WD-40 multispray. Spray på hver mnd og metallgjenstandene er beskyttet.

Design er viktig

Følgende er et par ting å huske på om utformingen av eiendeler av metall for riktig korrosjonsbeskyttelse

  • Prøv å unngå design med hulrom og sprekker, da de samler fuktighet og er det første til å ruste.
  • Pass på at skjøtene er sveiset, heller enn boltet. Se for deg en skjøt med rusten bolt, den sitter ikke godt.
  • Utformingen bør tillate luft å sirkulere fritt. Hvis ikke vil fukt hope seg opp og skape korrosjon med tiden.
  • Ved store metallkonstruksjoner er det viktig at det er tilstrekkelig plass til å utføre vedlikeholdsoppgaver.

Har du kjøpt en vakker gjenstand, men som har dårlig design for korrosjon, kan du alltids beskytte det med WD-40.

Korrosjonsbeskyttelse

Det finnes andre typer korrosjonsbeskyttelse:

  • Å påføre et lag av korrosjonsbestandig metall over overflaten av elementet som krever beskyttelse, vil fungere som en barriere mot omgivelsene.
  • Du kan beskytte små gjenstander ved å dyppe de i en løsning av natriumhydroksyd, kaliumnitrat og vann. Dette beskytter bare i en kort periode og gir gjenstanden en blå-sort farge.
  • Oljebaserte belegg kan også påføres metaller som krever beskyttelse. De er kostnadseffektive, og er ideelle for å stoppe penetrering av oksygen og vann.

Vedlikehold er den beste korrosjonsbeskyttelsen

Regelmessig vedlikehold kan gjøre underverker når det gjelder å forhindre rust. I utgangspunktet er det nyttig å beskytte gjenstander mot korrodering. Vedlikehold krever imidlertid tid – mye av det noen ganger – og tid er noe alle i dag ser ut til å mangle dessverre.

En Crash Course på WD-40

Brownells Gunsmithing Supply glennomførte en rekke tester for å finne ut hvilket soff som er best egnet når det gjelder korrosjonsbeskyttelse. De anbefalte WD-40. WD står for Water Displacement, og det er akkurat det WD-40 gjør, forskyver vann. WD-40 forhindrer ikke bare korrosjon, det fjerner også korrosjon hvis det har oppstått på en metallflate.

Den enkleste måten for korrosjonsbeskyttelse er å spray litt WD-40 på metalloverflaten hver måned, og livet blir litt enklere.