Du ønsker vel å ta vare på hageverktøyene dine slik at de varer i flere sesonger fremover? La oss begynne med å råde deg til ikke å oppbevare hageredskap opp etter trær eller i blomsterbed. Gjør du dette vil du måtte investere i nye verktøy veldig snart. Selv om spader, sakser, hakker og raker er skitne, må du tenke på hvordan riktig oppbevaring kan påvirke levetiden deres. Her får du to enkle trinn du må huske på når det gjelder lagring av hageverktøy når sesongen er over:

 

1.      Rengjør og klargjør

Før vi begynner å snakke om lagring av hageverktøy må du først fjerne støv og smuss fra verktøyene. Ser du hvor skitten hageslangen er? Spray den med vann og la den tørke i det fri.

Hvis du ser tegn til rust, så finn frem en boks med WD-40 som du sprayer de berørte områdene med. La det virke i ca. 10 minutter før du skrubber bort rusten med sandpapir eller stålull.

Nå som smuss og rust er borte er det håndtakene av tre som trenger litt omsorg. Har håndtakene sprukket kan du få flis i fingeren og det vil du unngå. Bruk sandpapir for å pusse ned og tilfør linolje med en ren klut. Da forhindrer du at håndtakene sprekker og råtner.

2.      Lagring av hageverktøy

Nå når du har ført hagevertøyene dine tilbake i god form, er på tide å lagre de pent. Du må finne en tørr plass å oppbevare de. Dette er grunnen til at de fleste hageeiere lagrer hageverktøyene i en bod, kjeller eller i garasjen. Når du har funnet dette stedet er lagringen så enkel at du kan støtte de opp i et hjørne eller henge de på veggen.

Vær ekstra påpasselig med spader. Hvis spaden er i kontakt med bakken eller gulvet for lenge, kan kantene bli sløve og graving blir vanskelig. Den beste måten å oppbevare spader er å henge de opp på veggen.

Nå som du vet hvordan du utfører lagring av hageverktøy er det bare å sette i gang. Når jobben er gjort er det bare å glede seg til sesongen starter igjen, og du vet at hageverktøyen er klare for en ny vår og sommer.

Del gjerne dine hagetips på vår Facebook side Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway Tagg innlegget med #WD40Norway