Boligen er gjerne det stedet vi tilbringer mesteparten av vår tid. For at vi ikke skal gå rundt å bekymre oss er det viktig at den er godt vedlikeholdt. Her er noen tips til hvordan du kan utføre vedlikehold av huset.

Taket

Taket er det viktigste når det gjelder vedlikehold av huset. Huset slutter å tjene sin hensikt hvis taket ikke er tilstede. Vi anbefaler å gjennomføre regelmessige takinspeksjoner. Taket har ikke godt av å få et mosebelegg på seg. Rens taket og sjekk om det er antydning til hull eller sprekker.

Husk å ta vare på helse og sikkerhet når det gjelder vedlikehold av tak. Det anbefales å leie inn profesjonelle fagfolk til både inspeksjon og rengjøring.

Utvendig vegger

Vedlikehold av huset gjelder ikke bare taket. Taket støttes av vegger og disse må også tas godt vare på. Påfør maling eller beis med regelmessige intervaller, så veggene er beskyttet mot fukt og råte. De årene det ikke er behov for å male, anbefaler vi at du vasker veggene for å fjerne forurensing.

Har du fått flekker på veggene som er vanskelig å få av, kan du prøve med litt WD-40. Spray på og du kan se at flekken løser seg opp.

Takrenner og nedfallsrør

Når det gjelder vedlikehold av huset må vi ikke glemme takrenner. Tette takrenner kan koste deg dyrt og skape mange problemer. Minst en gang i året er det viktig å rense alle takrenner for løv og annet smuss. Fjern alt rusk i alle takrenner og nedfallsrør, så du er sikker på at vannet strømmer fritt dit det skal.

Rydd og rengjør

Det er ikke bare innvendig i boligen du må rydde og vaske, behovet er også på utsiden. Da er det viktig at du har et avfettingsmiddel av kvalitet som WD-40. WD-40 Multispray hjelper deg å rengjøre apparater og utstyr, husk bare at du kobler fra strøm først. Følg produsentens retningslinjer dersom du er usikker.

WD-40 er en viktig del når det gjelder vedlikehold av huset, både innvendig og utvendig.

 

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er trykket på emballasjen.