Spiller du piano? Da foretrekker du nok å spille på rene og hvite tangenter i stedet for skitne og gule. Men hvordan utføre rengjøring av pianotangenter

Her er hvordan du på kort tid kan rengjøre pianotangentene så de skinner igjen.  Vær oppmerksom på at du bør sjekke med produsenten før du prøver en av disse tipsene. Det er alltid anbefalt å teste på et lite område først.

Melk og sitronsaft

Sitronsaft og melk er de to produktene som er brukt oftest i denne forbindelsen, og da spesielt sitronsaft. Sitronsaft er kjent for å fjerne smuss.

Ifølge eksperter har melk også evnen til å fjerne smuss fra tangentene. Men husk å tynne ut melken med vann før du bruker det.

Uansett om du bruker sitronsaft eller melk, så er det ikke sikkert at dette fjerner all skitten. WD-40 derimot, er utmerket til rengjøring av pianotangenter.

Alt du trenger å gjøre er å spraye WD-40 på en klut og vaske over tangentene. WD-40 fjerner all skitt og smuss så pianotangentene fremstår som nye.

Tiden som kreves til rengjøring av pianotangenter

Ingen har tid til husarbeid lenger, alle er opptatt med sitt. Med dette i bakhodet er bruken av melk og sitronsaft tidkrevende.  Avhengig av tilstanden på pianotangentene, kan denne prosedyren ta pluss – minus 20 minutter.

Ved bruk av WD-40 vil tiden på rengjøring reduseres betraktelig.

Vær forsiktig

Uansett om du rengjør et bord av tre eller et komplekst elektrisk instrument, må du alltid være forsiktig.

Dette gjelder selvfølgelig også pianotangenter. Bruke du for mye makt under rengjøring, kan du skade tangentene. Her må du finne denne rette balansen mellom å få det rent og hvor mye trykk du skal legge i selve rengjøringen.

Hvor ofte skal du utføre rengjøring av pianotangenter?

Når du nå har fått tips på hvordan du kan rengjøre pianotangentene, må du vurdere hvor ofte du skal rengjøre. Dette kommer selvfølgelig helt an på hvor ofte du bruker pianoet. Det blir slitasje av rengjøring også. Men med den rette frekvensen på rengjøring og WD-40 vil pianoet ditt vare i lang tid og du slipper å spille på skitne tangenter.

Her kan du kjøpe WD-40 produkter

Har du andre rengjøringstips? Del de gjerne på vår facebook Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway. Tagg innlegget med #WD40Norway.