Regelmessig vedlikehold av gressklipperen er trolig det beste tipset når det gjelder å ordne gressklipperen. Det forhindrer problemer og forlenger levetiden på maskinen. Men selv om du er flink til å holde gressklippere i orden, er vanlig slitasje uunngåelig. En eller annen gang vil du støte på noen problemer. Her kommer vi med noen tips til hvordan du kan ordne gressklipperen igjen med feilsøking.

1.          Feilsøking: Du finner det vanskelig å dra i startsnoren.

Vanligvis kommer dette av at du har glemt å holde inn sikkerhetshåndtaket. Sikkerhetshåndtaket gjør at motoren stopper når du slipper den, det kan også være bremser som kobles inn når håndtaket slipper. Sørg for å holdet denne inne når du trekker i startsnoren.

En annen grunn kan være at gressklipperen er tilstoppet av gress på undersiden ved knivene. Hvis dette er problemet må du flytte gressklipperen på et hardt underlag. Skru av motoren og ta ut tennpluggen før du velter gressklipperen på siden og renser undersiden for gress. Må denne måten kan du ordne gressklipperen. Når den her helt fri for gress på undersiden, kan du prøve å dra i startsnoren igjen. Husk å sette tilbake tennpluggen.

2.          Feilsøking: Den vil ikke starte

Vil den ikke starte kan du prøve med å fylle den opp med fersk bensin. Gammel bensin kan gjøre at gressklipperen er vanskelig å starte. Annet kan være at tennpluggen er frakoblet, skitten eller løs.

Du kan også sjekke luftfilteret om dette er skittent. Rengjør luftfilteret eller erstatt det med ett nytt.

3.     Feilsøking: Du mister effekt mens du klipper

Hvis dette er noe som stadig skjer, er stor mulighet for at luftfilteret er skittent. Hvis det er i orden, kan det være tennpluggen som er skitten og gir dårlig kontakt. En annen mulighet er at det har samlet seg mye gress på undersiden som gjør at kniven har vanskeligheter for å gå rundt.

Har du vært flink til å ordne gressklipperen og ingen av løsningene ovenfor stemmer, er det en sjanse for at knivene kan være løse, bøyd eller kanskje sløve. Hvis dette heller ikke er tilfelle, kan det være at gresset er for høyt. Still klippehøyden høyere og prøv igjen.

4.     WD-40

Det er ganske vanlig at forskjellige komponenter på gressklipperen vil danne rust etter hvert. For å forhindre dette kan du spraye med WD-40 Multispray. Sørger du for å spraye litt WD-40 på disse komponentene hver uke vil du unngå eller utsette rustproblemer.

Med disse feilsøking tipsene kan du nå ordne gressklipperne selv. Kom deg ut i hagen og nyt en nyklipt plen.

 

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.