Hvem elsker ikke gull? Vi mener synet av gull kan begeistre de fleste. Spesielt kvinner bærer sine gullsmykker med stolthet og stil. Men husk på; bruker du smykker rett på kroppen må disse rengjøres regelmessig. Gullsmykker mister gjerne sin glans over tid, men det er fullt mulig å få de til å skinne igjen. Vi viser deg hvordan du går frem for å rengjøre og polere gull tilbake til opprinnelig glans.

Legg gullet i en rensevæske

Uansett om det er et gullkjede eller en gullring som trenger oppfriskning, trenger du en rensevæske. Rensevæsken kan du lage selv ved å blande sammen natron, oppvaskmiddel og vann. Fyll en bolle med vann, tilsett en liten mengde natron og litt oppvaskmiddel. Legg så gullet i denne blandingen i noen minutter.

Skrubb gullet rent

Etter at gullet har ligget en stund i rensevæske, er tiden kommet til å skrubbe det rent. Det er viktig at du bruker noe som ikke lager riper i gullet, som f.eks. en myk tannbørste. Du trenger ikke bruke mye kraft og trykk, å skrubbe med milde hender vil gjøre jobben helt fint. Før du kan polere gull må det rengjøres godt

Skyll gullet godt

Når du har skrubbet grundig (og forsiktig), skyller du gullet helt rent for smuss og rensevæske. Det anbefales å bruke varmt vann til denne jobben. Skyll grundig, og sjekk om du har oppnådd ønsket resultat. Hvis du ikke er fornøyd, gå igjennom prosedyren en gang til.

Tørk gullet grundig

Er du fornøyd med resultat, tørker du gullsmykket godt. Bruk en myk klut som ikke riper. Bruk av papirhåndklær og servietter anbefales ikke, da de kan lage riper i gullet.

Polere gull til det skinner

For å fullføre prosessen og få gullet virkelig til å skinne, trenger du en gullsmed duk. Denne kan du få kjøpt i gullforretninger og supermarked. Bruk denne til å polerer gullsmykket forsiktig. Gullet vil nå fremstå som nytt og du kan igjen pynte deg med et skinnende gullsmykke.

Polere gull med WD-40

Ønsker du en enklere prosess for å rengjøre og polere gull? Å polere gull er blant de to tusen bruksområdene WD-40 er kjent for.

Spray WD-40 på en myk klut og tørk over gullsmykket til all smuss og urenheter er borte. I tillegg til at gullet blir rent og skinnende så gjør WD-40 eventuelle riper mindre synlig.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.