Du har kanskje lagt merke til at messing har blitt trendy igjen på en rekke tilbehør. Det er vanlig å finne gode tilbud på disse messing gjenstandene, da de var populære for en tid tilbake. Kanskje har du lyst til å kjøpe noe brukt som inneholder messing, eller kanskje du finner noe på loftet som du ønsker å ta frem igjen? For å få disse gjenstandene til å skinne igjen må du polere messing tilbake til sin opprinnelige glans.

Her får du noen tips til hvordan du kan polere messing med ingredienser du har i hjemmet:

Sitron og natron

Det du trenger er en halv sitron, en teskje natron og en liten bolle hvor du blander sammen de to ingrediensene til en pasta. Det kan hende du må justere mengden opp, hvis du har store gjenstander du skal polere.

Polere messing, steg 1: Kontroller om det virkelig er messing

Før du går videre, er det viktig å kontrollere om det virkelig er messing det du skal polere. Det gjør du enkelt ved å ta en magnet og se om den fester seg til «messing» overflaten. Gjør den det, er det ikke ekte messing du har foran deg og da krever det andre metoder for polering enn det du finner her.

Steg 2: Lag en pasta

Klem sitronen i bollen. Deretter tilsetter du litt natron til væsken – så mye at det begynner å bruse. Når det har gitt seg meg å bruse, rører du rundt til du har en pastalignende masse.

Polere messing, steg 3. Bruk en myk klut til å påføre pastaen

Pastaen du nå har laget må bearbeides på messingen. For best mulig resultat anbefaler vi at du stryker ut pastaen med en myk klut, i en retning. Du kan også bruke fingrene til å stryke pastaen jevnt utover overflaten.

Steg 4: Skyll og la tørke

La det virke en stund og skyll av. Du kan også bruke en fuktig klut til å tørke av alle restene etter pastaen. La det tørke. Hvis du ikke er fornøyd med resultatet, kan du gjenta steg 1 til 4.

Sørg for at fjerne alle restene etter pastaen og tørk godt med et rent og tørt håndkle.

Steg 5: Polere messing til den skinner

Ønsker du mere glans i overflaten kan du gni den litt ekstra med en tørr og myk klut. Du kan også tilsette litt olivenolje for ekstra glans.

Å polere messing kunne ikke vært enklere.

Hvis du ønsker en enda enklere løsning, så kan du prøve med litt WD-40 Multispray. WD-40 beskytter og polerer messing og gull og gir tilbake opprinnelig glans.

 

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .