Har du et prosjekt hjem i tankene? Det er ikke bare å sette i gang med å bygge eller renovere. Du trenger en plan. Her er hva du må gjøre før du starter:

Design og planleggingsfasen av prosjekt hjem

Ikke overkompliser ting, hold det enkelt. Fullfør utformingen av hjemmet ditt som du har planlagt. Ved å gjøre endringer av design og materialer mens prosjektet pågår, vil øke kostnadene dine og det er en risiko for at du går over budsjett. På dette stadiet bør du også sette opp et budsjett for prosjektet, så vet du hva det vil koste på forhånd.

Skal du gjøre alt selv eller ansette en prosjektleder?

Du kan selv renovere hjemmet ditt, men det kan ta tid hvis du ikke vet hva du skal gjøre. Det kan også være noen lover og regler som må følges. Er du usikker, kan det lønne seg å ansette en prosjektleder. Denne vil da sørge for at du gjør jobben etter riktige normer og at de følger en tidsplan så prosjektet blir ferdigstilt.

Analyser prosjektet

Om du har ansatt en prosjektleder eller du skal gjøre det selv må du utføre en SWOT-analyse. Dette er en analyse som kartlegger styrker, svakheter, muligheter og problemer ved prosjektet. Analysen bør også inkludere klimavennlig design, soltilgang, utsikt og tjenester som strøm, vann, kloakk osv.

Materialer du må kjøpe

Du bør ha en ide om hvilke type materialer du trenger til prosjektet. Det kan være seg varmtvannssystem, fliser, takplater, ledninger, rørleggerarbeid. I tillegg kommer de kosmetiske elementene til badet, kjøkkenet eller et annet rom eller ute som inkluderer fliser, garderobe, gjerder, landskapsarbeid, lagring osv.

Arbeidssekvensen du må følge

Rekkefølgen av arbeidsoppgaver du må følge inkluderer å rydde plass, ledninger, vegger og tak, dører og vinduer, skap, vask, kraner, gulv, belysning, hvitevarer osv.
Har du ansatt en prosjektleder trenger du ikke bekymre deg for hvilken rekkefølge du skal følge, prosjektlederen vil veilede deg ved å følge en trinnvis prosess.

Starter du med denne listen før du setter i gang med ditt neste prosjekt hjem, vil prosessen være enklere og du unngår ubehagelige overraskelser underveis.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .