Har du anskaffet deg en motorsag men ikke vet hvordan du skal rengjøre den. Da er det en god ting at du leser denne artikkelen. En ren motorsag har lengre levetid, enn en som ikke blir rengjort. Smuss og skitt tærer på delene og gir unødvendig slitasje. En ren motorsag vil også kjøre jevnere.

Vær alltid forsiktig når du håndterer motorsagen og bruk verneutstyr.

 

Veien til ren motorsag

Steg 1 – Arbeidsplassen.

Det første du gjør er å plassere motorsagen på en stabil arbeidsbenk. Basen på motorsagen bør være flat mot bordet og hold sagkjedet unna kontakt med noe annet. Har du en elektrisk motorsag, sørg for å koble fra strømkilden.

Steg 2 – Demonter og rengjør sverdet

Det neste steget er å ta av sverdet og kjedet. Dette gjør du ved å løsne kjedet, enten ved en hurtiglås på siden eller du du trenger en nøkkel.  Sjekk i samme slengen at det ikke er noen skader på drevet. Fjern all smuss og skitt som sitter her. Rens sverdsporet for skitt. Til dette er en sporrenser et godt hjelpemiddel, men et lite skrujern kan også brukes. Se til at åpningen for kjedeolje er åpen og fri for skitt.

Steg 3 – Kjedet

Legg kjedet i WD-40 i noen minutter for å løsne skitt. Bruk en børste til å fjerne gjenstridig smuss. Når alt fett og smuss er fjernet, skyller du kjedet godt og la det tørke.

Hvis kjedet er sløv må det file. Du før kjøpt spesielle filer til motorsagkjede, eller du kan levere det til nærmeste jernvarehandel som tar på seg jobben med å file kjedet for deg.

Steg 4 – Luftfilter

Luftfilteret er viktig at holdes rent til en hver tid. Det kan rengjøres hver gang du fyller bensin. Rengjør luftinntaket hvis det er smuss og skitt som blokkerer luftstrømmen. En ren motorsag fungerer bedre.

Steg 5 – Smør med WD-40

Til slutt før du monterer sammen motorsagen igjen, bør du smøre kjedet. Vi anbefaler å bruke WD-40. Spray på kjedet og tørk av overflødig olje. Det skal ikke dryppe av den. Dette beskytter også mot fremtidig rust. Da er det bare å montere sammen motorsagen.

Følger du disse rådene har du en helt ren motorsag som fungere og går godt når du skal bruke den. Det vil også øke levetiden betraktelig når motorsagen blir tatt godt vare på.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er trykket på emballasjen.