Det finnes ikke noe bedre enn å sette seg inn i en ren bil når du skal ut på tur. Og da mener vi også ren på innsiden. Men vi vet alle hvor lett det er å få flekker i setetrekket. Mange drikke kaffe i bilen på vei til jobb, ungene skal hentes etter trening, hunden har vært med på tur osv.  Bilen er for mange en bruksgjenstand og et fremkomstmiddel for å få kabalen til å gå opp i hverdagen.

Men du burde absolutt sette av litt tid til rengjøring av tekstil i bil. Tar du denne jobben regelmessig, blir kjøreturen mye hyggeligere. I tillegg holder bilen seg bedre i pris, hvis du har tenkt til å bytte den ut i fremtiden.

Veiledning

Bruk en støvsuger

Etter at du har ryddet bilen, tar du frem støvsugeren for å fjerne all slags skitt, støv og rusk inne i bilen. Det er ikke bare setene som må støvsuges, resten av interiøret må også rengjøres.

Rengjøringsjobben

Finn frem to bøtter, hvor du fyller den ene med varmt vann og den andre med kaldt. Ta litt vaskemiddel i bøtten med varmt vann.

Bruk en svamp som du dypper i det varme vannet, skrubb så alle setene til flekkene er borte. Pass på at du ikke bruker så mye vann at setene blir gjennomvåte, det kan gjøre mer skade enn nytte.

Når setene ser rene ut, henter du bøtten med kaldt vann. Dypp en fille i den kalde vannet og tørk over alle setene. Dette fjerner alle smuss og vaskemiddel som kan ligge igjen i setetrekket.

Vanskelig flekker

Hvis det er flekker som er vanskelig å fjerne, kan det være nødvendig å investere i et produkt som er beregnet for flekker på setetrekk. Husk å teste dette produktet på et lite synlig område først. Så du ikke blir sittende igjen med en større flekk, en du i utgangspunktet hadde.

The Power of WD-40

WD-40 kan også brukes til å fjerne flekker fra setetrekk og tepper.

Har du sølt kaffe, eller barnet har mistet fargestifter i sete? Uansett hva flekken kommer av, kan kanskje WD-40 Multispray hjelpe. Som med andre produkter anbefaler vi å teste på et lite synlig område først.

Hvem viste at WD-40 kunne brukes til rengjøring av tekstil i bil? I tillegg har WD-40 mange flere bruksområder å tilby, for å gjøre livet enklere for deg!