Endelig er det sommer i Norge, det er tid for å nyte solskinn og lek. Når skolen er over og været er fint, er det deilig å tilbringe tid i hagen. Å slappe av i det grønne gresset er en av livets enkle gleder. For å nyte denne gleden må plenen stelles og da trenger du en gressklipper som gjør jobben uten problemer. Gressklippere lagres hele vinteren, og som med all elektronikk er de utsatt for rust og forfall når de ikke er i bruk. For at du skal ha plenen klar til avslapning og lek har vi laget denne enkle veiledningen for hvordan du vedlikeholder og rengjør gressklipper.

Rengjør gressklipper – lett vedlikehold

Se over gressklipperen om slitasje har ført til løse bolter og skruer. Er noen deler rustet mye og er klippebladene rene eller fulle av gress?

Rust

Rust kan fjernes med sandpapir, løse malingsflak børstes bort. Rengjør gressklipper med et sterkt vaskemiddel for å fjerne fett og smuss. Tørk med en klut og påfør WD-40 Multispray for å hindre rust og fremtidig smuss i å bygge seg opp.

Bolter

Gå over alle bolter og skruer og etter stramm der det er nødvendig.

Knivblader

For å komme til knivbladene må du velte gressklipperen over på siden. Før du gjør det, er det viktig at du tar av tennpluggledningen av sikkerhetsmessige årsaker. Velt så gressklipperen over på siden, husk å være oppmerksom på knivbladene da de kan være skarpe.

Rengjør gressklipper på undersiden for rust og inntørket gress med en stålbørste. Er det mye gress som har samlet seg under kan du bruke en plast sparkel for å skuffe det ut. Når all smuss er fjernet tørker du knivbladene helt rene.

Det er kanskje på tide å slipe knivbladene også. Det finnes verktøy tilgjengelig for denne oppgaven, men vi anbefaler å betro denne jobben til et verksted.

 

Tuning Up

For at motoren skal jobbe uten problemer er det et par ting til som må gjøres.

Oljeskift

Det anbefales å bytte olje etter hver sesong, eller etter 50 timer. Start opp motoren og la den gå et par minutter, dette gjør at oljen lettere renner ut. Stopp gressklipperen og ta av tennpluggledningen. Tørk av støv og smuss rundt oljedekselet så dette ikke faller ned i oljen.  Ved å spraye med WD-40 hindrer du fremtidig rust og smuss og sikrer at oljedekselet er enkelt å ta av. Åpne dekselet og la oljen renne ut i et fat eller lignende. Fyll opp med anbefalt olje til øverste merke på peilestaven. Sett på oljedekselet igjen.

Luftfilter

I prosessen med rengjør gressklipper må vi ikke glemme luftfilteret. Et skittent luftfilter reduserer luftstrømmen til forgasseren. For å sikre effektiv motorgang er det viktig å vedlikeholde luftfilteret regelmessig.

Luftfilteret er vanligvis plassert på siden av maskinen festet med bolter eller skruer. Bruk en skrutrekker eller skiftenøkkel for å komme til filterkammeret.

Avhengig av maskin har du enten et papirfilter som må byttes ut eller et gjenbrukbart skumfilter.

Papirfilter: Sørg for å kjøpe riktig papirfilter til din gressklipper. Ta ut det gamle filteret og tørk kammeret. Det er viktig at det ikke er smuss her. Sett inn det nye filteret og fest dekselet.

Skumfilter: Ta ut skumfilteret. Vask det rent med Zalo og vann. Sørg for å fjerne all smuss og såperester Klem ut alt vannet og la det tørke. Tilsett litt olje på filteret før du setter det på plass.

Tennplugg

Å bytte tennplugg er en enkel oppgave. Ta ut tennpluggledningen for du tørker rundt tennpluggen for å fjerne støv og smuss. Det er viktig at den ikke kommer støv og skitt inn i sylinderen.
Ta ut tennpluggen, pass på så du ikke ødelegger gjengene. Er tennpluggen svart og sotete bør den skiftes. Skru inn tennpluggen og sett på ledningen.

Nyt sommeren

Det er ikke vanskelig å vedlikeholde og rengjør gressklipper. Med noen verktøy, litt kunnskap og en boks med WD-40 kommer du langt. Med denne veiledningen kan du nyte en avslappende sommer med grønn plen.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.