Er du lei av skitne dusjdører? Det kan virke som de aldri blir rene. Her er noen tips til vedlikehold og hvordan rengjøre dusjdører:

Nal

Bruk av nal er en av de mest effektive rutinene du kan rengjøre dusjdører på. Men kanskje ikke så lett å gjennomføre. Selv om det bare tar et minutt eller to å dra over dørene etter du har dusjet, så må det innarbeides en rutine på det. Og ikke minst å få resten av familien til å gjøre det samme. Lykke til med å få tenåringsbarna til å utføre dette etter hver dusj .

Klarer du kunststykke med å få innarbeidet denne vanen hos alle, reduserer du behovet for grundig rengjøring. Det er verdt et forsøk.

Rengjøre dusjdører med tøymykner

Ofte er det enkleste, den beste løsningen. Du har helt sikkert tøymykner på badet eller vaskerommet. Dette kan du bruke til å fjerne smuss fra dusjdører. Fukt en klut eller et håndkle med vann og tilfør tøymykner. Dette bruker du til å skrubbe dusjdørene med. Smuss og flekker mykes opp og blir lettere å fjerne.

Barberskum

Barberskum kan brukes til mer enn kun barbering. Det kan også holde dusjdørene dine skinnende blanke.

Dusjdøren må være ren før du påfører barberskum. Ta så barberskum og smør utover dørene. Barberskummet danner et beskyttende belegg som forhindrer smuss i å feste seg på døren.

I tillegg forhindrer det dugg, noe som kan være praktisk hvis du liker varme dusjer. Her får du faktisk to egenskaper med et produkt.

Verktøy

Du trenger også noen verktøy for å rengjøre dusjdører. En gammel tannbørste, malingsskrape og/eller barberkniv er noe du helt sikkert har liggende et sted i huset.

Tannbørste kommer til i kroker og kriker, og malingsskrapen hjelper til med å fjerne hardt sittende flekker på dørene. Men vær forsiktig så du ikke skraper opp overflaten.

WD-40 til å rengjøre dusjdører

Med WD-40 kan du både rengjøre og hindre dugg på dusjdørene. Spray litt WD-40 på en klut og tørk over dørene, dette fjerner smuss og hardt sittende flekker.

I tillegg har WD-40 samme egenskapene som barberskum når det gjelder å forhindre dugg. Hva mer kan du ønske deg?

Det finnes i tillegg utallige formål hvor WD-40 er utrolig effektivt. Derfor bør du alltid ha en flaske eller to med WD-40 stående.

Følg vår blogg for flere tips til rengjøring i hjemmet med WD-40.