Rengjøring av huset er en morsom aktivitet for noen, men ikke for alle. Med en fullbooket timeplan kan det være vanskelig å finne tid til å vaske og rydde huset. I stedet for å kjøre et vaske og rydde maraton på lørdag, kan du heller sette av 20 minutter hver dag

I denne artikkelen finner du ut hva du bør gjøre daglig for å unngå å bruke lørdagen til rengjøring av huset.

 

Bort med alt rotet

Hva skal du begynne med? Det første du bør tenke på er at alle og alt som kommer inn i huset burde ha en «landingsplan». Ha en dørmatte utenfor, så smuss ikke kommer inn i huset. Det må være plass nok i gangen til å henge fra seg yttertøy og sette vekk sko. Et nøkkelskap er også en løsning, så slipper man å ha dette slengene rundt over alt.

Alle tingene man drar inn i huset burde også ha sin logiske faste plass. Noen ganger i året burde du også ta en skikkelig opprydding i boder og skap. Kast alt som ikke brukes.

Rengjøring

Trikset er å fordele rengjøring utover uka. Del opp i soner, og ta litt hver dag.

F.eks:

  • Mandag: Vaske og rydde bad
  • Tirsdag: Vaske og rydde soverom
  • Onsdag: Vaske og rydde kjøkken
  • Torsdag: Støvsuge og vaske gulv.

Bruk nedtelling

For at rengjøring av huset skal være en overkommelig oppgave for deg som ikke liker denne jobben, anbefaler vi å bruke en tidtaker. Men da er det også viktig at man setter opp tempoet i de 20 minuttene. Sett nedtellingen på 20 minutter. Vær supereffektiv i de 20 minuttene og det du ikke rekker, tar du neste dag. Selv den som virkelig ikke liker denne typen aktivitet, klarer å gjennomføre 20 minutter. Og du få i tillegg god samvittighet

Gjør en liten innsats på kjøkkenet etter middag

Selv om du har oppvaskmaskin, er det alltid noe som må vaskes for hånd. Det beste er å ta dette etter middag, da sitter ikke matrestene så hardt fast og jobben blir enklere. Gjør du dette til en vane, vil kjøkkenet alltid se strøkent ut.

Klesvask

Dette er gjerne en oppgave som samler seg opp. Ikke bare skal det vaskes, det skal også tørkes, brettes og legges på plass. I stedet for å samle opp klesvask til en dag i uka, prøv å vask annenhver eller hver tredje dag. Da vil det ikke føles som et ork å sette i gang, og skittentøyskurven ser ryddigere. Prøv å organiser tiden din så du får unna klesvask og bretting av tøy.

Ha det gøy

For at rengjøring av huset skal bli morsommere, kan du høre på musikk eller en podcast mens du holder på. Bare husk å holde elektriske enheter unna vann, så det ikke blir kortslutning.

WD-40 er din hjelper ved rengjøring av huset

Med WD-40 kan du fjerne vanskelige flekker fra overflater, forhindre smuss på vinduer og mye mer.

Ved å bruke 20 minutter hver dag på rengjøring av huset og innføre noen gode rutiner har du kommet langt på vei til å alltid ha et rent og ryddig hus.

 

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er trykket på emballasjen.