Etter en joggetur eller en runde med tennis er vi svette og vi vet alle at vi bærer med oss bakterier på kroppen. Når vi kommer hjem fra trening er det godt å komme seg i dusjen for fjerne både svette og bakterier fra kroppen. Etterpå føler vi oss rene med god samvittighet. Men er vi så rene som vi tror? Hvordan ser egentlig dusjhode ut?

Hvorfor du bør rengjør dusjhode

Hva om jeg fortalte deg at du faktisk kan tilføre flere bakterier på kroppen ved å dusje? Har du brukt dusjen lenge uten å rengjøre dusjhode, kan det har opparbeidet seg bakterier og kalk på innsiden av hodet. Og da spesielt Legionellabakterien vil vi helst unngå.

Dette er et problem du ikke vil ha i huset, og du trenger et produkt som hjelper deg med å rengjøre uten mye styr.

I tillegg til bakteriedannelse er det annen grunn til å rengjøre dusjhode regelmessig: Dusjhoder av krom kan falme i fargen hvis de ikke rengjøres.

Her kommer bruksanvisningen på hvordan du rengjør dusjhode både utvendig og innvendig.

WD-40 som rengjøringsmiddel

Bakterier og smuss samler seg ikke bare inne i dusjhodet, men også rundt der vannet renner ut. For å rengjøre skikkelig må du åpne dusjhode. De fleste hoder har en skrue i midten. Ved å skru opp denne vil du åpne dusjhode. La det tørke og spray så godt med WD-40 Multispray. Dette gjør at smuss løser seg opp og blir lettere å fjerne. Bruk så en gammel tannbørste til å skrubbe både utsiden og innsiden.  Skyll igjen med WD-40 for å fjerne gjenværende smuss.

Selvfølgelig vil du ikke dusje i WD-40. Legg hele dusjhode i en bolle med såpevann for å sikre at det er helt rent. Sett sammen dusjhodet igjen og fest det tilbake på slangen.

Hvis det var mye smuss i dusjhodet vil du nå merke at trykket fra vannet er bedre og du kan nyte en deilig dusj uten å være redd for bakterier.

Sjekk ut bloggsiden vår for flere tips til hvordan du kan bruke WD-40 til rengjøring i hjemmet.