Har du problemer med gressklipperen? Kanskje kan vi hjelpe deg med å reparere gressklipperen med noen av disse tipsene.

Motoren starter ikke på gressklipperen

Å reparere gressklipperen trenger ikke være vanskelig når du får litt veiledning. At motoren ikke vil starte kan komme av flere årsaker, spesielt hvis det er første gang du skal klippe gresset etter vinterlagring. Før vi går i gang med å finne årsaken, anbefaler vi at du fjerner eller løsner tennpluggen. Dette har med din sikkerhet å gjøre.

 

Steg 1: Drivstoff

Fylte du tanken med nytt drivstoff? Hvis gressklipperen ikke starter kan det være at den er tom for drivstoff. Er den full av drivstoff kan det være at du må åpne avstengningsventilen så motoren får tilgang til drivstoffet.

Vanligvis er rusk, smuss og foreldet drivstoff de vanligste årsakene til at gressklipperen ikke starter. Sørg for å tømme drivstofftanken før du setter den bort til vinterlagring.

Steg 2: Rengjøring av forgasseren

Forgasseren har jobben med å regulere drivstoff og luft til motoren. Hvis forgasseren er skitten, vil gressklipperen har problemer med å starte eller å gå jevnt. Dette er en av tingen du bør sjekke når du skal reparere gressklipperen.

Steg 3: Tennpluggen

Stygge, skitne eller frakoblede tennplugger er kjent for å være en ganske vanlig årsak til at gressklipperen ikke starter. Disse bør byttes annen hver sesong eller etter ca. 25 timer med konstant bruk.

Overoppheting av gressklippermotoren

Steg 1: Rengjør motoren

Dette er et viktig steg for å hindre at gressklipperen blir overopphetet. Lær hvordan du rengjør gressklipperen grundig og trygt. Spray den også med litt WD-40 både over og under så forhindrer du rustdannelse og oppsamling av gress.

Steg 2: Sjekk oljenivået

Vi anbefaler å bytte olje før hver sesong. Hvis motoren blir varm, kan det være for lite olje. Fyll da på med ny olje. Se instruksjonsboken som følger med gressklipperen hvis du er usikker på hvordan du gjøre dette.

Steg 3: Luftfilter

Hvis motoren blir for varm, kan det være at luftfilteret er tett. Du kan da reparere gressklipperen ved å sett inn ett nytt luftfilter.

Steg 4: Bensinblandingen

Har du riktig drivstoff på tanken? Mange bruker vanlig blyfri bensin, men vi anbefaler at du fyller gressklipperen med miljøbensin. Det er bedre for gressklipperen, miljøet og deg.

Steg 5: Lekkasje?

Hvis forgasseren har en lekkasje fra en pakning, vil det resultere i en overopphetet motor. Denne pakningen bør repareres av en profesjonell, eller du kan kjøpe ny pakning.

 

Med disse tipsene for å reparere gressklipperen skal du være godt rustet hvis du får problemer. Husk at også sesongmessig vedlikehold av gressklipperen er viktig.

 

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er trykket på emballasjen.