Å rengjøre eller restaurere en gammel, brukt og rusten sag kan være en ganske så enkel oppgave. Du kan fullføre jobben på under en time. Du trenger kun noen verktøy og ingredienser for å få jobben gjort.

  • Aviser
  • WD-40 Multispray
  • Metallskraper
  • Sandpapir
  • Tynner

Har du disse produktene kan du nå starte på trinn 1:

Hvordan rengjøre en rusten sag

Steg 1: Sikkerhet først

Når du jobber med en sag, bør du sørge for å ha på deg hansker og kanskje også en maske. Dette vil ikke bare beskytte deg mot det skarpe sagbladet med også mot den varme linoljen. Masken beskytter lungene dine så du ikke puster inn støv. Vær forsiktig når du holder på, og tenk sikkerhet først når du skal rengjøre en rusten sag.

Steg 2: Bruk avispapir

Gamle aviser er perfekt til å beskytte bordet eller overflaten du planlegger å jobbe på. Det vil også gjøre rengjøringsprosessen enkel, ettersom rester fra sliping og skraping roter det veldig til. Når du er ferdig med jobben er det bare å kaste avisen i søppelet.

Steg 3: Rusten sag: Bruk en metallskrape

Vi anbefaler å bruke en metallskrape for å fjerne overflaterusten på sagen. Dette gjør du ved å holde metallskrapen i en lav vinkel og bruke korte strøk fra den ene enden til den andre. Fortsett til du har fjernet så mye rust som mulig. Tørk av for å se hvor mye du har fjernet og for å sjekke om det er mer du kan skrape av.

Steg 4: Bruk tynt sandpapir og litt tynner

Ved å bruke et tynt sandpapir vil du ha «føle» overflaten bedre, enn ved å bruke et tykt. Disse bør brukes sammen med litt tynner for å få en fortgang i å fjerne rustflekkene fra rusten sag. Bruk kun små menger tynner av gangen og glem ikke å bruke hansker og maske.

Steg 5: Bruk WD-40 for rustbeskyttelse

WD-40 Multispray er et utmerket produkt for rustbeskyttelse, og vil effektiv beskytte sagen mot fremtidig rust. Spray på litt og spre det utover sagbladet med en ren og tørr klut. Tørk av overskytende med den samme kluten.

Ved å bruke WD-40 fjerner du også siste rest av rust hvis det er noe igjen. Gjenta prosessen til du er helt fornøyd og sagbladet ser flott ut.

Da er rusten sag en saga blott og du kan gå i gang med prosjektene dine med en sag som virker. Husk å rengjøre den mellom hver gang du bruker den.

 

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.