Hvorfor trenger jeg en rustfjerner?

Rustfjerner brukes til å fjerne korroderte arr på dine verdigjenstander. Og det er enklere å fjerne rust en du tror.

 

Rust er jernoksid. Det oppstår når jern blir utsatt for oksygen over en lengre periode. Fuktighet, vanligvis i form av vann, er den faktoren som akselerer denne prosessen.

Ikke bare er det skjemmende med rust, men det er også svært skadelig for overflaten av gjenstandene dine. Lar du det gå lang tid før du behandler rusten, vil denne til slutt spise opp metallet og etterlate stygge hull.

Ikke la det gå for lang! For å bekjempe rusten, introduserer vi deg her for flere typer rustfjerner:

Eddik som rustfjerner

Dette er en sterk rustjerner fordi den består av syre. Legg skruer og muttere i eddik over natten, og rusten forsvinner. Vi anbefaler å bruke hvit eddik eller eplesider. Gjenstander bør ligge i denne kraftige væsken omtrent en dag for best resultat.

Sitron

Kanskje må du jobbe litt ekstra for å fjerne rust fra berørte komponenter. Finn frem sitroner eller lime og litt salt.

Strø salt over overflaten med rust, deretter klemmer du over sitron- eller limesaft. La dette virke i 2 til 3 timer. Når det har virket lenge nok, kan du skrubbe det av med en fille eller børste. Rusten slipper lett taket, det er det en god rustfjerner gjør.

Natron

Skulle det vise seg at du hverken har eddik eller sitron hjemme, kan det hende du har en gammel tannbørste og litt natron. Hell litt natron i en bolle og tilsett vann til det har dannet seg en pasta. Denne skal ikke være for tykk, men skal helle ikke være så tynn at den renner.

Smør denne pastaen på rusten og la det virke noen timer. Bruk så en tannbørste som du skrubber bort rusten med. Skyll godt og rusten er borte.

Rustfjerner

Har du de rette ingrediensen er det lett å lage en rustfjerner.

De fleste har også en boks med WD-40 stående i garasjen eller på boden. Dette er den absolutt enkleste måten å fjerne rust på. Les alltid produsentens retningslinjer før du bruker WD-40.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er trykket på emballasjen.