En rustfjerner kan hjelpe til med å fjerne korrosjon fra verdisakene dine.

Vitenskapelig er rust et jernoksid, og dette oppstår når en forbindelse som består av ion blir utsatt for oksygen over lang tid. Fuktighet, som vanligvis er i form av vann, har en tendens til å være den faktoren som akselerer denne prosessen.

Rust er ikke bare stygt å se på, den skader også overflaten på verdisakene dine. Blir de ikke behandlet vil det oppstå korrosjon, og det bare sprer seg ettersom tiden går. Etter hvert blir de helt spist opp eller etterlater stygge hull på metalloverflaten.

Du trenger ikke la det gå så lang med tingene dine. For å bekjempe problemet med rust skal vi her introdusere deg for noen varianter av rustfjerner som du finner hjemme.

1.        Eddik som rustfjerner

Dette er en sterk rustfjerner fordi den består av eddiksyre eller sitronsyre. Hvis du skal fjerne rust fra f.eks. skruer, legger du de bare i en bolle med eddik. Fyll på med denne naturlige rustfjerner så det dekker skruene helt. Du kan bruke hvit eddik eller eplecider. Gjenstandene bør ligge i eddik i ca. et døgn for best effekt.

2.        Rustfjerner: Sitron

Hvis du har problemer med å fjerne rust fra noen berørte komponenter, må du trå litt hardere tid.

Du kan gni salt på den vanskelige rusten, og når det er godt dekket med salt skviser du litt lime eller sitron over. Press ut så mye juice du klarer av en halv sitron og la det virke i 2 til 3 timer. Etter virketiden skrubber du av saltlaget. Du vil se at rusten lett lar seg fjerne.

3.        Tannbørste og natron

Har du verken har sitron eller eddik i huset, kan du prøve med tannkrem og litt natron. Hell litt natron i en bolle og tilsett deretter vann så det blir en pasta. Massen skal være tykk nok til ikke å renne, men skal heller ikke smuldre bort.

Når denne rustfjerner er klar, smører du den utover området med rust og la det virke i noen timer. Deretter tar du en gammel tannbørste og skrubber området rent for rust. Voila, metalloverflaten er god som ny.

4.       Rustfjerner: WD-40

WD-40 er utmerket til å fjerne rust. Bløt området med WD-40 og skrubb med en stålbørste. Test først på et lite synlig område om overflaten tåler denne metoden.

Den beste løsningen er å regelmessig påføre WD-40 på dine metallgjenstander, da forhindrer du rust i å oppstå.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .