Noen elsker at verden er snødekket og vakker, andre synes det er noe herk og bringer bare med seg masse jobb. Når våren nærmer seg vil snøen smelte på dagen og fryse til igjen om natten. Noen vil kanskje fortelle deg: slik fjerner du is fra innkjørselen – kast på salt og problemet er løst. Men salt og vannet det har smeltet vil igjen fryse hvis det blir kaldt, og dette vil også tære på brosteinen som ligger under.
Her vil vi introdusere deg for noen ikke-konvensjonelle metoder som ikke er skadelig.

1. Bruk alkohol

Alkohol er en av ingrediensene som brukes i kommersielle is-fjernere. Det skyldes at standard alkoholløsninger har svært lavt frysepunkt. Jo lavere frysepunktet blir, desto mindre sannsynlig er det at innkjørselen blir en morsom skøytebane.
Det du trenger til denne løsningen er en del varmt vann og to deler alkohol. Spray dette på innkjørselen og du vil se at isen forsvinner i løpet av noen minutter.

2. Slik fjerner du is fra innkjørselen med Magnesiumklorid

Her i Norge brukes det magnesiumklorid på veien når det er veldig kaldt. Den smelter is effektiv, selv ved temperaturer ned til – 15 grader celsius! Den er også kjent for å takle tykke lag med is uten problemer og i tillegg er den et miljøvenning alternativ også er kjæledyrvennlig.

3. Kattesand

Katteeier har mest sannsynlig kattesand tilgjengelig. Selv om ikke dette fjerner is, så vil det gjøre at innkjørselen blir sklisikker. Det gjør at du holder deg på beina og bilen står stille uten at den sklir ut av gårdsplassen.

Hva med bilen?

Når vi nå snakker om kalde dager må vi ikke glemme frosne frontruter og låser. WD-40 kan utføre mirakler i denne situasjonen. Ved å spraye WD-40 på frontruten unngår du at den fryser, men ikke overdriv. For mye vil bare danne en film på ruten.
Ved å spraye dørlåser med WD-40 unngår du ikke bare at de fryser, du forebygger også mot rust.
Med disse tipsene til slik fjerner du is fra innkjørselen er både innkjørselen og bilen isfri og du kan kjøre deg en tur i det fine vinterværet.