Hva er de brune flakene som dannes på metallgjenstandene dine? Dette er grunnen til at du strøk i kjemi på skolen. Rustformasjoner forekommer naturlig på metalloverflater når de utsettes for fuktighet og oksygen, altså jernoksid. Før innsiden av garasjen din ser ut som et romskip som har krasjlandet på mars, les denne bloggen: Slik forhindrer du rust:

Planlegg

Før du angriper de rustne gjenstandene som en gal Dr. Frankenstein, bør du forstå at alle metallstrukturer krever planlegging. Vi snakker om å sørge for at du har vanndreneringsfiltre hjemme hos deg, slik at luftstrømmen forhindrer at det dannes rust i utgangspunktet.

En annen god strategi under planleggingsfasen er å alltid sveise metallgjenstander sammen og unngå å bruke bolter og mutter. Dette på grunn av at sistnevnte lar luft og vann passere mellom metallplatene, og kan da gi grobunn for rustdannelse.

Ekstern galvanisering

Galvaniseringsprosessen har alltid vært billigere enn å kjøpe rustfritt stål. Denne prosessen legger til et ekstra lag med metallisk sink over metallet, og du lurer kanskje på hva det har med «slik forhindrer du rust» å gjøre? Sink beskytter metalloverflaten ved at den gjør det vanskelig å danne rust. Når den galvaniserte flaten utsettes for miljøet, vil den absorbere rusten på det ytre belegget og holde den originale metalloverflaten trygg.

Slik forhindrer du rust med et organisk lag/oljelag

Ser du etter en enkel metode for å beskytte metalloverflatene, er det et organisk eller oljebelegg du skal tilføre. Mal ønsket stoff over den aktuelle metalloverflaten, og dette belegget vil fungere som en barriere mellom overflaten og rustformasjonen. Hvil du velger å bruke olje, vil vi anbefale et belegg som er ca. 20 mm tykt.

Ha et lager med WD-40 produkter

WD-40 har en hel liste over spesialprodukter for alle genrer av metallobjekter, men i dag skal vi diskutere den vanligste – WD-40 Multispray. Dette flerbruksproduktet har vært kjent for å være et godt motmiddel mot rust og som et forebyggende tiltak også.

Du trenger kun å spraye den rustne metalloverflaten med WD-40 og skrubb med en stålbørste. Test alltid først på et lite synlig område, om overflaten tåler behandlingen med WD-40. Hvis ikke WD-40 Multispray ser ut til å fungere, kan du prøve WD-40 Specialist Penetrant, den er spesialdesignet for å trenge gjennom smuss og rust og kommer til i trange områder.

Slik forhindrer du rust med WD-40; spray metalloverflaten regelmessig og du vil unngå at rust danner seg.

Har du flere tips som forhinderer rust? Del de gjerne på vår Facebook side Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway .Tagg gjerne WD-40 innhold med #WD40Norway