Knirkete dører kan være ganske så irriterende og til tider også litt skummelt en sen kveld. Løs problemet selv uten å ringe en serviceperson. Her får du løsningen på problemet:

Hvordan smøre knirkete dører uten profesjonell hjelp

Løsningen på problemet er så enkelt som å løsne det knirkete dørhengselet og belegge det med et smøremiddel. Dørhengselet samler opp smuss og det kan ruste etter som tiden går, og det er da knirkingen starter. Her får du løsningen steg for steg.

1.      Hvordan løsne hengselstiften

Finn frem en spiker som du setter i bunnen av stiften. Så bruker du en hammer på spikeren for å løsne stiften fra hengselen. Når du har tappet forsiktig på stiften vil den løsne nok til at du kan dra den ut med hendene. Går ikke dette, kan du bruke baksiden av hammeren til å dra stiften ut.

2.      Hvordan smøre hengselsstiften

Finn frem et smøremiddel som du påfører hengselstiften. Det er hengselstiften som gjør at døren går lett opp og igjen, hvis denne er rusten eller full av smuss vil det forårsake knirkete dører. Bruk et smøremiddel med langtidsvirkning, da trenger du ikke å gjøre denne jobben så ofte.

3.      Slik setter du hengselstiften på plass

Når stiften er smurt, kan du sette den tilbake igjen. Sett den først på plass for hånd og deretter kan du bruke hammer og spiker for å slå den helt til bunns. Test nå døren om den lukker og åpner seg igjen uten å knirke.

Hvis det fortsatt knirker i døren, kan det starte på nytt og påføre mer smøremiddel.

4.      Tørk av overflødig smøremiddel

Hvis du ser at det har kommet rester fra smøremiddelet utenfor hengselpinnen tørker du bort dette. Oljeaktige rester kan sette flekker derfor er det lurt å bruke en fille til å tørke bort disse.

WD-40 Smart Straw: Den beste løsningen til å smøre knirkete dører

Ved hjelp av det smarte strået som sitter fast på dette produktet kan du enkelt smøre og beskytte knirkete dører og hengselstifter mot rust og korrosjon. Alt du trenger å gjøre er å spray på WD-40 og tørke bort overflødig med en microfiberklut. Det er virkelig så enkelt! Husk å vaske hendene etter bruk hvis du har kommet i kontakt med produktet.

Følger du dette enkle tipset vil du ikke våkne midt på natten og føle deg som en karakter i en skrekkfilm.