Vi har alle kommet over en mutter som har rustet over tid og festet seg godt til bolten. Det er alltid vanskelig å løsne rustne muttere og skruer, men det er noen ting som kan hjelpe deg hvis du står overfor en slik situasjon. Her er tips til problemet; Hvordan løsne rustne muttere og skruer

1.     Analyser bolten

Før du starter arbeidet med hvordan løsne rustne muttere og skruer må du finne ut om det gjør noe skade om mutter, skure eller bolt går i stykker. Når disse blir strukket utover deres elastiske grense, vil de bryte. Den neste tingen du trenger å finne ut er om mutteren og bolten har en låseforbindelse. Mange fabrikkbolter leveres med gjengelås som kan mykes ved oppvarming.

Spør deg også selv om den rustne mutteren, bolten eller skruen er verdt å spare eller ikke. Et festemiddel vil ikke gi den nødvendige klemkraften hvis den har mistet strekkfastheten til rust. Det nytter ikke å prøve å redde et feste som ikke vil være til nytte senere. Det er bedre å knekke slike rustne stykker og erstatte dem en gang for alle.

2.     Fjern så mye rust som mulig med premium-produkter

Har du brukt muskelkraft, men ikke fått noen resultater av det? Det finnes andre metoder på hvordan løsne rustne muttere og skruer.

Hvis mutter, bolt eller skrue er verdt å spare og kan reddes, bør du fjerne så mye rust som mulig. Dette kan du gjøre med en stålbørste, dette fjerner både rust og smuss. I tillegg bør du bruke et produkt som hjelper til med å løsne rust. WD-40 Multispray er et av de beste produktene du kan bruke i denne sammenhengen.

·         WD-40 Flexible

Hvis det er noen vanskelig tilgjengelige områder som er rustne, er dette det beste produktet å bruke. Den leveres med et 18 cm rør som kan bøyes i alle retninger. Det er også to spraymuligheter på denne; du kan enten spraye bredt eller presist. Formelen fortrenger fuktighet og tørker raskt for å sikre at det ikke skjer en kortslutning på grunn av fuktighet.

·         WD-40 Multispray

WD-40 Multispray holder korrosjon og rust vekk fra metaller. Den trenger inn i deler, fortrenger fuktighet og smører slik at metallet er beskyttet mot rust. Smøremiddelet holder seg lenge på overflaten og beskytter opptil 12 ganger lengre mot rust i forhold til konkurrerende produkter. I tillegg som hjelper dette produktet til med å løsne rust.

3.     Dekk de rustne delene med WD-40

Neste steg i hvordan løsne rustne muttere og skruer er å spraye delene med WD-40 og la det virke. Det er her tålmodighet er nøkkelen til suksess. Muttere og skruer vil kanskje ikke løsne umiddelbart, hvis du vil redde delene må du gi middelet tid til å virke.

4.     Litt ekstra kraft

Etter at delene har vært bløtlagt med WD-40 i tilstrekkelig tid, trenger du en lang spak eller en bryterstang for å få mer innflytelse. Vær forsiktig med å bruke for mye kraft, da kan du ødelegge både mutter og bolter. Du bør også bruke hansker så du beskytter hendene dine.

Har du fulgt alle stegene bør mutter og skrue løsne relativt enkelt. Det viktigste er å bruke riktig smøremiddel. Uten dette vil det være vanskelig å løsne, for ikke å snakke om å redde rustne muttere og skruer. Dette er trinnene du bør følge på hvordan løsne rustne muttere og skruer. Med denne løsningen kan du løsne alle slags mutter og skruer, og bruke de igjen.

Den ultimate løsningen til hvordan løsne rustne muttere og skruer

Det beste smøremiddelet du kan bruke på den vanskelige oppgaven med å løsne rustne deler, er WD-40. WD-40 har eksistert i over 65 år og er et brukervennlig smøremiddel. Det brukes av alle, fra industriarbeidere til aktiviteter i hjemmet.  Beskytt metallgjenstandene dine med WD-40 Multispray og du vil sikre deg mot fremtidig rust og problemer.