Det er ingen grunn til å sykle rundt på en skitten sykkel. Her er noen tips til rengjøring av sykkelen.

Rengjør sykkelkjedet

En av de viktigste delene å rengjøre, er sykkelkjedet. Sykkelkjedet må rensens for all smuss og olje. Du kan bruke en liten børste, sammen med en avfetting for å rengjøre sykkelkjedet. For å gjøre oppgaven lettere, anbefaler vi å bruke WD-40.

Rengjør skivebremsene

Hvis sykkelen din har skivebremser, er det neste steg på rengjøringslisten. Til dette trenger du en god og effektiv avfettingsspray. Spray litt avfetting på et papirhåndkle og tørk over skivebremsene. Dette fjerner fett og smuss. Det finnes en rekke avfettingsprodukter til dette formålet.

Spyl sykkelen

Når kjedet og skivebremser er rene, er det tid for å vaske resten av sykkelen. Det gjør du med bøtte og svamp, eller med slange. Du kan også bruke en høytrykkspyler å vaske sykkelen. Når sykkelen er helt våt, sprayer du den med en sykkelrengjøring og lar det virke. Det finnes en rekke kvalitetsprodukter å bruke.

Vask sykkelen

Uavhengig av hvilket produkt du har bruk til å rengjøre sykkelen med, er det viktig å gi det tid til å virke. Bruk en svamp eller børste for å fjerne gjenværende smuss fra sykkelen.

Spyl av

Spyl av sykkelen med rent vann. Er det fortsatt igjen smuss, må du gå over sykkelen igjen med en svamp eller børste.

Polér rammen

For å lette fremtidig rengjøring av sykkelen, kan det være en god ide å spraye sykkelen med PTFE-spray. Bruk først et pusseskinn til å tørke sykkelen. Spray så rammen med PTFE. Unngå å få PTFE på skivebremser og dekk, da det blir glatt. Bruk en myk klut til å polere rammen med.

Smør sykkelkjedet

Når sykkelen er helt ren, står det igjen en viktig oppgave. Det er å smøre sykkelkjedet. Vi anbefaler å bruke WD-40 All Condition Lube til denne oppgaven. Sykkelkjedet må smøres regelmessig for å fungere effektivt.

 

Har du andre sykkeltips til oss? Del de gjerne på vår Facebook side Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway .Tagg gjerne WD-40 innhold med #WD40Norway