Messing er et populært metall, laget ved å kombinere to metaller – sink og kobber. Mange bruker dette metallet i kjøkkenutstyr, smykker, dekorativer gjenstader og til og med i musikkinstrumenter. Noen dører har også en vakker dørhammer i messing. Selv om dette metallet har et unikt estetiskt utseende, har det lett for å miste sin glans. Det vil da fremstå som gammelt og slitt. Sørg for å ha remedier i hjemmet som kan gjennopprette metallgjenstande til sin opprinnelige glans. Slik rengjør du messing:

Slik rengjør du messing

Metoden for hvordan du rengjør messing variere avhenging av om gjenstanden er lakkert eller ikke. Lakkerte messinggjenstander har en blank overflate. Disse gjenstandene er de enkleste å rengjøre, du trenger kun å tørke av de med en ren, fuktig klut.

Messinggjenstander som ikke er lakkert trenger litt mer omsorg for å komme tilbake til sin opprinnelige glans. Det finnes en mengde effektive kjemiske rengjøringsmidler tillgjengelig på markede, men du kan også bruke midler du allerede har i hjemmet.

Ketchup

Selv om det kan virke som et uortodoks alternativ for et rengjøringsmiddel, er det utmerket mot svert når det brukes på en messingoverflate. Ta litt ketchup på en fille og gni dette over messingoverflaten.  La det virke en stund og tørk av med en fuktig klut. Du vil nå se at overflaten har fått tilbake sin glans. Tørk tilslutt over med en tørr klut.

Slik rengjør du messing med såpe eller mildt vaskemiddel

Slik rengjør du messing hvis den kun er  støvete eller skitten. Senk den i varmt såpevann. La det ligge en stund og vask over med en myk klut. Er det områder hvor skitten ikke har løsnet, kan du bruke en tannbørste til å skrubbe forsiktig.

Eddik, salt og mel

Selv om dette er ingredienser som vanligvis brukes til å lage mat, kan du også kombinere dem for å lage en kraftig løsning mot skitt på messinggjenstanden. Løsningen lager du ved å blande en teskje salt i en kopp med eddik. Deretter tilsetter du litt og litt mel mens du rører det sammen. Fortsett å tilsette mel til det blir en pastalignende konsistenes. Påfør denne pastaen på messingen og la det virke i ca. 10 minutter. Deretter vasker  du overflaten med varmt vann og tørker av.

Slik rengjør du messing med WD-40

WD-40 gjør både messingen blank og fjerner smuss som har samlet seg på overflaten. Spray på litt WD-40 og la det virke et øyeblikk. Tørk så over. Dette er en enkel løsning for å shine alle messinggjenstander i hjemmet.

Husk å vaske hendene hvis du har kommet i kontakt med produktet.

Det var flere tips til slik rengjør du messing. Hvilken løsning går du for?