Du kan rengjøre sykkelkjedet uten å fjerne det fra sykkelen. Skal du gjøre det grundig burde du ta det av, men for å spare tid kan du rengjøre det mens det fortsatt sitter på sykkelen.

Sett sykkelen på et stativ

Ved å sette sykkelen på et stativ vil det bli mye lettere å rengjøre sykkelkjedet. Sykkelen holder seg på plass mens du holder på. Har du ikke et sykkelstativ, kan du alltids sette sykkelen opp ned.

Bruk en flat skrutrekker for å fjerne oppsamlet smuss. Pass på så du ikke skader fingrene dine. Avlutt med å tørke over med en klut.

Påfør avfetting

Påfør avfetting på overflaten av sykkelkjedet og kassetten. Spray på så alle delene er våte av avfetting. La det virke i minst ti minutter.

Skrubb

Når avfettingen har virket en stund, må du skrubbe. For best resultat bruk en børste som er tilpasset til denne jobben, eller du kan bruke en gammel tannbørste.

Såpe og vann

Bland såpe og vann i en bøtte. Dypp en svamp i blandingen og vask over sykkelkjedet. Da får du gnidd av eventuelle rester av smuss og skitt.

Skyll

Skyll godt av all såpe og avfetting. Det er viktig å få av all avfettingen, da det vil løse opp smøremiddelet som må påføres etter rengjøring.

Smøremiddel

Når sykkelkjedet er helt rent, kan du tørke over alle deler med en fille. Det siste du gjør er å påføre et godt smøremiddel. Sykkelkjedet skal alltid være smurt. Det sørger ikke bare for effektiv drift, men det beskytter også mot korrosjon.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er trykket på emballasjen.