Vanskelige glidelåser gjør det problematisk for oss å kle oss i tide og pakke bagasjen vår – akkurat som vi ikke er litt stresset fra før av når vi er på tur. Du kan heller ikke forvente at den blir mer samarbeidsvillig bare du venter noen minutter. Slik smører du glidelåsen på bagasjen og du kan unngå problemer og stress når du er på reise. Gjør det til en vane å vedlikeholde de med jevne mellomrom.

Slik smører du glidelåsen på bagasjen med voks

Visste du at du kan frigjøre glidelåser som sitter fast med voks fra hvite stearinlys? Det beste med denne metoden er at den lager minst mulig søl i motsetning til andre typer voks.

Finn frem et hvitt kubbelys, bursdaglys eller om du har noen rester fra et hvitt stearinlys. Deretter gnir du stearinlyset langs tennene på glidelåsen. Prøv nå å bevege glidelåsen frem og tilbake så den løsner fra sin fastsatte stilling.

Husk å gni voksen langs begge sider på glidelåsen og dra den opp og igjen noen ganger så du fordelen voksen utover.

Slik smører du glidelåsen med WD-40

Det er mange måter å smøre glidelåsen på, du kan bruke hvitt stearinlys, leppepomade, olivenolje, grafittblyant (for sensitive glidelåser) eller glass rens. Selv om alle disse kan fungere, er det ingenting som slår WD-40 når det gjelder å smøre glidelåsen på bagasjen.

WD-40 vil ikke bare smøre glidelåsen, den vil også sørge for å forhindre rust og korrosjon. WD-40 avviser fuktighet og vann fra alle overflater den påføres. Dette gjør den utmerket til bruk på glidelåser, da ferien ikke alltid bare er sol og sommer.

WD-40 smører du på glidelåsen når den er lukket. Bruk en lofri klut eller fille, spray på WD-40 og gni dette over glidelåsen. Ikke bruk for mye og tørk av overflødig væske.

Slik smører du glidelåsen på bagasjen ved jevne mellomrom og du kan unngå problemet med trege glidelåser eller at de setter seg fast.

God tur!