Har du oppdaget stygge brune flekker på bilen din. Det virker som de kommer ingensteds fra og du ser de gjerne først i hjulbuer og langs kanten på dører. Du er helt sikker klar over at bilen må vedlikeholdes ofte og kanskje du lurer på hva du skal gjøre nå? Rust er en kombinasjon av vann, oksygen og salt og det er fullt mulig å gjøre noe med problemet. Slik stopper du korrosjon og vedlikeholder bilen. Det er bare å bite i det sure eplet, og sette i gang, så bilen din fortsatt fremstår flott og blank.

Her får du noen tips til vedlikehold og et magisk produkt kjent som WD-40:

Vask og voks bilen din annenhver uke.

En ting med rust er at den elsker fuktig vær, og hvis det regner mye der du bor eller du bor nærme havet, kan det være lurt å ta dette tipset på alvor.

Skaff det en god bilshampo som inneholder voks. I tillegg bør du vokse bilen minimum 2 ganger i året, vår og høst. Da legger du et beskyttende lag over lakken så fuktighet og skitt har vanskeligere for å trenge igjennom. Bruker du i tillegg en bilshampo med voks mellom hver gang du vokser, vil du vedlikeholde vokslaget i lengre tid. Husk også spyle godt under bilen og i hjulbuer, da det samler seg skitt og salt her.

Slik stopper du korrosjon med WD-40

Når bilen er ren, kan du påføre WD-40 på områder hvor korrosjon lettere danner seg. Spray WD-40 i hjulbuer og i kroker og kriker. WD-40 fordriver fuktighet, så ved å spraye dette i sprekker og hulrom vil du forhindre at fuktighet trenger inn og skaper problemer.

WD-40 kan også brukes på mindre deler av bilen, som bolter og muttere.

Husk å vaske hendene hvis du har kommet i direkte kontakt med produktet.

Slik stopper du korrosjon er ikke så veldig vanskelig.

Ta forholdsregler

Fuktighet er ikke det eneste problemet når det gjelder rust. Det samme gjelder på vinteren og veiene blir saltet. Dette saltholdige slapset fester seg til bilen og begynner å spise seg innover i metallet.

Men er du flink med å vaske, voks og beskytte alle bilens overflater, vil du forhindre korrosjonsproblemet.