Det har blitt ganske vanlig at så snart smijernsmøbler ruster, kaster vi de. Rust kommer ofte etter en fuktig vintersesong, hvor tilstedeværelsen av vann og oksygen er ekstremt høy. Rust svekker møblene og de begynner å falle fra hverandre.

De fleste har smijernsmøbler ute på terrassen, da de er veldig dekorative. Å fjerne rust kan være en vanskelig oppgave, men det er ingen grunn til å kaste de bare fordi du ikke vet hvordan du skal tilnærme deg oppgaven. Prøv et av disse DIY-tipsene eller kjøp et produkt som fjerner rust fra butikken.

WD-40 er en multispray og et ikke-korrosivt middel som bidrar til å holde gjenstander rustfrie. I tillegg finnes det flere husholdningsartikler som også fjerner rust. Prøv noen av disse tipsene:

Fjern rust med aluminiumsfolie og hvit eddik

Hvit eddik er det mest effektive husholdningsproduktet som fjerner rust. Denne prosedyren krever imidlertid at du legger gjenstanden i eddik over natten. Dette er vanskelig å gjøre med større gjenstander som smijernsmøbler, for disse er det andre metoder å fjerne rust på

På større gjenstander kan du først spraye på WD-40 og så tørke av med en klut for å fjerne smuss og fett. Spray så på hvit eddik og dypp en aluminiumsfolie i skål med eddik. Skrubb så aluminiumen på området som er rustent.

Fjern rust med sitron og salt

Sitronsaft aktiverer saltkrystallene og gjør rusten myk og lett å fjerne. Dryss litt salt på området som er rustent og spray sitronsaft over. Fortsett med å tilføre salt og sitron til det har dannet seg et tykt lag. La det virke i to til tre timer. Bruk sitronskiver til å fjerne belegget og tørk overflaten. Sørg for at overflaten blir helt tørr, hvis ikke kan den begynne å ruste igjen. Har du ikke siton, kan du bruke lime på samme måte. Dekk så overflaten med WD-40, dette forhindrer fuktighet og holder overflaten rustfri.

Potet og oppvasksåpe

Dette høres kanskje rart ut, men potet og oppvaskmiddel fjerner faktisk rust. Samme fremgangsmåte som over. Spray først på WD-40 og tørk av med en klut for å fjerne smuss og fett.

Del en potet i to og påfør oppvasksåpe på halvdelene. Med disse skrubber du den rustede overflaten på smijernsmøbler. I hjørner som er vanskelig å nå, kan du lage en blanding av potetsaft og oppvasksåpe som du heller på. Bruk en børste eller skrubbesvamp for å fjerne rusten.

Fjern rust fra smijernsmøbler med natron og vann

Kombinasjonen av natron og vann har den samme effekten som sitron og salt. Du må tilføre natron og vann til det har dannet seg et tykt lag. La det virke noen timer før du fjerner laget.

 

Oksalsyre

Du må gjøre noen tiltak for å bruke oksalsyre, men det fjerner rust effektivt. Du vil trenge vernebriller, gummihansker og beskyttende klær. Unngå innånding av damp. Bruk stålull dyppet i oksalsyre til å skrubbe overflaten som er rusten.

Vi anbefaler at du alltid dekker overflaten med Wd-40 etter at du har fjernet rusten. Dette vil gi deg flere fordeler:

1.     For å smøre rustutsatte deler

Hvis møbelet har bevegelige deler, kan du med WD-40 sørge for at de fortsetter å være godt bevegelige.

2.     Penetrerer rustene deler

Har de bevegelige delene rustet fast, kan du med WD-40 løsne opp i dette. Spray på med WD-40 Smart Straw, og etter noen minutter vi de komme fra hverandre.

3.     Forskyver fuktighet

Den største årsaken til rust er vann og luft. Når disse to angriper smijernsmøbelet bygger det seg fort opp rust. Ved å påføre WD-40 holder du fuktighet unna og dermed også rust.

Neste gang du oppdager rust på smijernsmøbler er det bare å sette i gang med å fjerne problemet med noen husholdningsartikler og WD-40.

 

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.