Nesten ingenting dreper eventyrlysten mer enn at glidelåsen på bagasjen sitter fast. Er det universet som forteller det at du skal utsette turen? Absolutt ikke! Det er universet som forteller deg at det er på tide å smøre glidelåsen. Det vil ikke ta lang til heller, sett av 5 minutter og problemet er løst. Da er det bare å glede seg til å reise.

Steg 1: Hold glidelåsen ren

Det kan kanskje være vanskelig å tro, men selv det minste støvkorn kan ødelegge glidelåsen. Dette er en god grunn til å rengjøre glidelåsen grundig når du er tilbake fra campingturen eller fra hvilken som helt tur for den saks skyld. Gjør det til en vane å rengjøre den, samtidig som du pakker ut etter turen.

Det du trenger er en lofri fille. Vi anbefaler at du bruker en mild såpe og varmt vann for å fjerne skitt og støv som har festet seg mellom tennene på glidelåsen. Vær forsiktig når du vasker over og sørg for å fjerne alle såperester etter deg.

Hvis du kun trenger en rask rengjøring, kan du i stedet bruke en luftspray. Dette er høykomprimert gass som effektivt blåser bort støv fra trange områder, som for eksempel tastatur.

Steg 2: Smør glidelåsen med WD-40

Det er mange måter å smøre glidelåsen på, du kan bruke hvitt stearinlys, leppepomade, olivenolje, grafittblyant (for sensitive glidelåser) eller glass rens. Selv om alle disse kan fungere, er det ingenting som slår WD-40 når det gjelder å smøre glidelåsen.

WD-40 vil ikke bare smøre glidelåsen, den vil også sørge for at du unngår korrosjon og rust. Dette produktet avviser fuktighet fra alle overflater, og det er grunnen til at eventuelle skader glidelåsen kan få på turene dine vil være ufarlig.

Den beste måten å påføre WD-40 på glidelåsen er når den er lukket. Men har du problemer med at glidelåsen sitter fast, kan du påføre WD-40 på en lofri klut og gni dette over sporene på begge sider. Tørk av overflødig væske og sjekk nå om glidelåsen flytter seg.

Så enkelt er det å rengjøre og smøre glidelåsen. Sørg for å vedlikehold den etter turene og du vil redusere problemet med fastsittende glidelåser til et minimum.