Elsker du å reise? Og bruker du den samme kofferten selv om garantien er utgått? Kanskje har du vintage bagasje som har vært med deg på mange turer. Du har kanskje opplevd at håndtaket på bagasjen eller kofferten har vært kranglete eller til og med satt seg fast? Her får du løsningen på problemet. Hvordan smøre kofferthåndtak.

Steg 1: Sitter kofferthåndtak fast? Hva trenger du?

Det eneste du trenger til reparasjon er litt tape og WD-40. Det spiller ingen rolle hvilken type tape du har, men en tykkere tape gir en mer holdbar løsning. Det er enda bedre hvis du bruker den typen som brukes til å isolere ledninger med, Elektrotape.

Steg 2: Feilsøking

Her er det en fordel å ha noen grunnleggende kunnskaper om teleskopisk håndtaksmekanikk. Det du må gjøre er å finne ut hvor kofferthåndtak sitter fast. Det finner du ved å åpne kofferten, i bunnen skal det være en glidelås. Det er bak denne glidelåsen du finner mekanismen til kofferthåndtaket.

Trekk glidelåsen ned og skyv stoffet til side. Her finner du nå kjernen til hvordan håndtaket sklir opp og ned. Du vil se to «stenger» og en låsemekanisme. Nå må du finne hvor det sitter fast ved å prøve å ta opp og ned håndtaket. Husk også at det er en knapp du må trykke inn.

Når du har funnet hvor feilen ligger, kan du gå videre til neste steg.

Steg 3: Tape det som er ødelagt.

Hvis det er sprekk i en av stengene eller hvis det er stor slark kan du nå tape dette. Forsikre deg om at du vikler tapen rundt to eller tre ganger, så du er sikker på at det holder. Sjekk så om kofferthåndtak fungerer som det skal.

Steg 4: Smøre kofferthåndtak

Det er nå du trenger WD-40. Bruk den så glideføringen på kofferthåndtak fungerer smidigere. Tilføre noen dråper WD-40 og tørk av overflødig væske.

Med disse tipsene kan du fortsatt bruke din kjære vintagekoffert på tur. Du trenger ikke lenger bekymre deg for at kofferthåndtaket skal sette seg fast igjen.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.