Vi vet alle viktigheten av å smøre sykkelkjedet! Det er mye å velge iblant og man kan føle seg helt overveldet. For å hjelpe deg å velge riktig smøring har vi laget en oversikt over noen alternativer som er tilgjengelige, og hvilket valg som gir best resultat for deg.

Smøre sykkelkjedet med fett

Fett brukes i små menger når du bytter bremser og girkabler. Fett kan også brukes til smøring under sykkelreparasjoner. Men noen bruker fett også som smøring av sykkelkjedet. Fett mangler de grunnleggende kvaliteter som kreves for å smøre sykkelkjedet.

Det er flere typer fett som er tilgjengelig på markedet, og ikke alle kan brukes på sykkelen din. For eksempel har ikke bilrelatert fett noe å gjøre på sykkelen din, dette er alt for tykt og vil bare ødelegge komponentene. Sykkelfett bør kun brukes på steder som trenger fett, som dempegaffel.

Sykkelolje

Noen bruker også sykkelolje på sykkelkjedet. Dette er bedre enn fett, men fortsatt ikke det beste produktet å bruke på kjedet. Sykkelolje kan hjelpe til så kjedet ikke blir stivt, men det er også hele fordelen.

Når du bruker olje til å smøre sykkelkjedet, må du huske at oljen skal kun brukes i små mengder. Sykkelolje er perfekt til å smøre gir, husk også innvendige nav.

Se opp for

Selv om bruk av sykkelolje og fett ikke er anbefalt som smøring av sykkelkjedet, kan de fortsatt gjøre en god jobb andre steder på sykkelen.

Motorolje er et annet alternativ til å smøre sykkelkjedet, men motoroljen tærer på komponentene og er ikke en god løsning.

Vaselin er heller ikke et godt alternativ. Det gir dårlig holdbarhet, og forsvinner fort under våte forhold.

Riktig smøring til sykkelkjedet

Det beste du kan bruke til å smøre sykkelkjedet er et produkt som er spesielt designet for dette formålet. Ved bruk av riktig smøring sikrer du at kjedet glir lett når du girer, og det beskytter mot smuss og korrosjon.

Det finnes et bredt utvalg å velge imellom, og de varierer i både spesifikasjoner og funksjoner. For eksempel, har du en terrengsykkel så er forholdene tøffe og det er bedre å velge en smøring for våte forhold. På den andre siden, er det stort sett landeveissykling under blå himmel, er det best å velge en smøring for tørre forhold.

Er du mosjonistsyklist anbefaler vi WD-40 Bike All Condition Lube. Dette er et spesial smøremiddel for sykkelkjeder som virker under både våte og tørre forhold. Det reduserer slitasje og bidrar til jevne gir-overganger. Det trenger dypt inn i mekanismer og gir et langvarig belegg for å beskytte alle bevegelige deler mot korrosjon. Anbefales for kjeder, gir, kabler, girskifter og vridningspunkter.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.