Sykler er en viktig del av våre liv, da de er en kul og kostnadseffektiv måte å pendle til nærliggende steder. De er også mer fordelaktige i forhold til motorsykler når det gjelder kostnadsbesparelse, samt de er gode for helsen. Spesielt for de som har en travel timeplan og ikke har tid til sport eller trening, er det bra å sykle som en del av dagens rutiner. Som alle andre mekaniske enheter og utstyr, krever også terrengsykler vedlikehold og reparasjoner nå og da. De har mange små og store mekaniske deler som er avgjørende for at sykkelen skal kunne brukes, som for eksempel gir, tannhjul, kjede og hjulaksler. Disse delene må rengjøres og smøres regelmessig for å sikre god ytelse, og da spesielt å smøre tannhjul og kjede.

Kjedet er den viktigste delen da det er den som trekker sykkelen fremover. Derfor må den holdes ren og godt smurt slik at girene flytter seg lett. Dette er noe du bør kunne gjøre selv. Ved et godt vedlikeholdt kjede varer sykkelen lengre, som igjen gjør at du sparer penger.

Bruk WD-40 for å rengjøre tannhjul

Hvis det blir vanskelig å trå pedalene rundt, kan årsaken være dårlig smøring og/eller mye smuss på tannhjulene. Dette gjør at kjedet ikke løper riktig over tannhjulene, det kan feste seg eller glipper lett over taggene. Du tror kanskje du må reparere eller bytte sykkelkjedet, når alt du trenger å gjøre er å rengjøre grundig for deretter smøre tannhjul og sykkelkjedet godt.

For å utføre denne jobben, må du forsiktig ta kjedet av tannhjulene. Bruk deretter WD-40 som du sprayer godt over både tannhjulene og kjedet. Du vil se fett og smuss renne av. Bruk en tannbørste for å skrubbe samtidig som du sprayer på mer WD-40 for å rengjøre alle kroker og kriker.

Smøre tannhjul og sykkelkjedet

Når alt er helt rent, må du smøre tannhjul og sykkelkjedet. Bruk et egnet smøremiddel, som WD-40 BIKE All Condition Lube. Påfør smøremiddelet mens du sakte beveger kjedet rundt, dette sikrer at smøremiddelet kommer inn i alle bevegelige deler.

 

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .