Vi er omgitt av metall. Fra små objekter og verktøy til store apparater og maskiner. De er en viktig del av vårt daglige liv. Metall har en viktig rolle i vår hjem, både ute og inne, i fabrikker og industrien. Dette gjør at rustbeskyttelse er veldig viktig, da metaller er utsatt for korrosjon.

Forstå metall for å unngå rust

Når metall ruster mister det sitt utseende, styrke og integritet. Gjør du ikke noe med rusten vil metallet over tid bli ubrukelig.

Når det gjelder kjøkkenutstyr, må du kaste kniven hvis den har begynte å ruste. På samme måte hvis understellet på bilen begynner å ruste, vil den sakte men sikkert bli spist opp.

Derfor vil vi alltid behøve rustbeskyttelse, spesielt viktig er dette på utstyr og maskiner som er vanskelig å erstatte eller vedlikeholde. Rust fører til at maskinene tilslutt slutter å fungere.

Rust forekommer når metall er i kontakt med fuktighet over tid. Dette er grunnen til at vi ser mer rust langs kysten eller havet. Det samme gjelder gjenstander som er under vann eller opererer i nærheten av vann. Ved å kjøre på veier som er saltet, vil dette også starte rustprosessen på undersiden av bilen.

Ved å ikke rustbeskytte maskiner og apparater riktig eller i tide, vil de miste sin funksjon. Rustbeskyttelse av bevegelige metallkomponenter er særdeles viktig, da rust hindrer bevegelse og gjør maskinen ineffektiv. Dette gjelder også søylebormaskin. Holder du benkebormaskinen ren og beskyttet mot rust vil den vare lenger.

Rengjør spindelen med WD-40

Før du begynner må du være oppmerksom på alle forholdsregler når det gjelder sikkerhet ved å betjene, demontere og montere maskinen, så du ikke skader deg selv eller ødelegger utstyret.

Følg instruksjonene i håndboken for å demontere spindelen. Bruk en tørr eller lett fuktet klut for å fjerne smuss og støv. Bruk sandpapir for å fjerne all rust i hele spindelens lengde.

Spray på WD-40 og bruk en børste til å skrubbe spindelen med. Alternativt kan du bruke Wd-40 Specialist Penetrant Spray for å fjerne vanskelig rust.

Gi spindelen rustbeskyttelse

Det er vanskelig å få den tradisjonelle rustbehandlingen gjort på hver av de mindre delene av maskinen. Derfor kan du spraye dem med WD-40 Multispray for rustbeskyttelse.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er tykket på emballasjen.