Er du en av de som elsker å sykle? Men husker du på å vedlikeholde sykkelen? Som alle andre maskiner og utstyr trenger også sykler og da spesielt sykkelkjedet regelmessig vedlikehold for å fungere effektivt og optimalt. Et sykkelkjedet fullt av gjørme vil gi deg problemer.

Blir ikke sykkelen og sykkelkjedet vedlikeholdt kan de bryte sammen og etterlater oss med problemer. Det koster oss også dyrt hvis vi må erstatte deler, eller i verste fall kjøpe en helt ny sykkel.

Sykkelkjedet er et av de viktigste komponentene på sykkelen. Det er helt umulig å bruke sykkelen hvis ikke sykkelkjedet virker som det skal.

Derfor er det viktig at du regelmessig rengjør sykkelkjedet for smuss. Det må også smøres for å virke optimalt.

Hva er det egentlig som kan gå galt hvis du ikke gjør noe med sykkelkjedet? Vi skal her se på noen punkter du kan få problemer med:

Det kan ødelegge delene på sykkelkjedet.

Sykkelkjedet består av flere små deler. Når smuss og skitt bygger seg opp på kjedet, kan det føre til at disse delene bøyer seg eller ryker. Uten sykkelkjedet kommer du ingen vei.

Sykkelkjedet fullt av gjørme kan ødelegge drev

Har du et sykkelkjede fullt av gjørme vil dette også flytte seg over på drevene. Som igjen gjør giring vanskelig. Det er stor fare for at kjedet hopper over tennene på drevet og du mister kraften som skal til for å drive sykkelen fremover.

Tannhjulene kan ryke

Av samme grunn som nevnt ovenfor, kan smuss også gjøre at tannhjulene ryker. Hvis sykkelkjedet kjører seg fast og du tråkker til er det store muligheter for at noe ryker.

Sykkelkjedet kan sette seg fast

Har du for mye skitt og gjørme på sykkelkjedet kan det blir vanskelig å bevege det. Det kan til og med kjøres helst fast.

Det kan sette flekker på klærne

Det er fort gjort at buksen kommer borti kjedet. Og har du da et sykkelkjede fullt av gjørme vil dette også sette flekker på klærne. Disse flekkene kan være vanskelig å fjerne, da skitten er blandet sammen med smøremiddelet og danner en svart, seig guffe.

Slik fjerner du skitten

Det er ikke så vanskelig å fjerne skitt fra sykkelkjedet som du kanskje skulle tro. Det du trenger er en boks med WD-40 Multispray. Den har en dobbeltfunksjon ved å første avfette kjedet og deretter påføre den nødvendige smøringen.

Du kan også bruke WD-40 Degreaser, som er en hurtigvirkende fettfjerner, til å rengjøre sykkelkjedet

I tillegg har WD-40 også et spesialprodukt for smøring av sykkelkjeder: WD-40 BIKE All condition Lube. Denne sikrer maksimal smøring og reduserer slitasje.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .