Hører du knirkende lyder når du er ute med den gamle sykkelen din? Bruker du mer kraft på pedalene? Hvis du opplever disse tingene, trenger du sannsynligvis sykkelkjedeolje.

Smuss og skitt bygger seg ofte opp på sykkelkjeder, og dette tærer på metallet. Det gode nyheten er at du kan unngå dette ved å bruke litt sykkelkjedeolje.

Hold alltid sykkelkjedet oljet

En smart syklist vet viktigheten av å olje sykkelkjedet. Kjedet er den delen som er utsatt for smuss og blir lett skadet. Dette er grunnet til at du bør holde sykkelkjedet rent og godt smurt til enhver tid.

Hvorfor er det viktig å bruke sykkelkjedeolje?

For at du skal ha en hyggelig sykkeltur er det viktig at sykkelkjedet fungerer som det skal. Et velloljet kjede har mindre sannsynlighet for å bli skadet eller ryke. Dette sparer deg for både tid og penger. Det er også en flott måte å holde det fri for rust.

Når skal du bruke sykkelkjedeolje?

Du bør se over sykkelen daglig. Det er ikke nødvendig å rengjøre grundig hver dag, men en gang i måneden vil gjøre at sykkelen holder lenger.

Den daglige rengjøringen bør bestå av å kontrollere at kjedet er rent og oljet. Løft bakhjulet med den ene hånden og bruk den andre hånden til å rotere pedalen. Da kan du kontrollere om det er rust, smuss eller om det er noen koblinger som er slakke.

Finner du noe feil, kan du olje kjedet uten å fjerne det fra sykkelen. Da gjør du følgende:

  1. Børst over koblingene med en børste (en gammel tannbørste kan også brukes)
  2. Smør kjedet med et egnet smøremiddel for sykkelkjede.
  3. Tørk av overflødig olje med en klut. For mye smøring kan også tiltrekke seg smuss.
  4. Månedlig: sørg får å gi sykkelen en grundig vask og olje sykkelkjedet godt.

Hva slags sykkelolje skal man bruke?

Ved kjøp av sykkelkjedeolje, sørg for at den har følgende egenskaper:

  • Smøremiddelet må reduserer smussoppbygging.
  • Smøremiddelet bør også være langtidsvirkende for å unngå korrosjon.

Når du kjøper smøremiddel, sørg for at oljen er tilpasset til å bruke på sykkelkjedet.

Er du i tvil, spray på WD-40:

Visste du at du kan bruke den originale WD-40 Multispray til å rengjøre og smøre sykkelen? Dette produktet fungerer til både å rense sykkelkjedet for smuss og som sykkelkjedeolje!

Nyt sykkelturen uten problemer.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er trykket på emballasjen.