Er du en av de som elsker å sykle, vet du hvor viktig det er å holde sykkelen i god stand. For at du skal nyte turene trenger du å rengjøre sykkelen regelmessig og sørge for at sykkelkjedet er vedlikeholdt.

Alt fra å vaske sykkelen regelmessig til riktig luftmengde i hjulene er en del av vedlikeholdet. Å holde sykkelen i god stand er ikke vanskelig.

Det viktigste å vedlikeholde er sykkelkjedet. Det består av hundrevis av lenker, ruller og plater. Det er kjedet som driver sykkelen fremover. For en problemfri sykkeltur er det viktig å regelmessig rengjøre og smøre sykkelkjedet.

Her er noen enkle tips på hvordan du vedlikeholder sykkelkjedet:

1.     Enkle rengjøring

Sykkelkjedet er det som tiltrekker seg mest smuss og skitt.

Sett sykkelen opp ned eller på et stativ så du kan rotere pedalene begge veier. Bruk en fille som du bretter sammen og spray denne godt med en avfetting. Hold fillen rundt kjedet mens du bruker pedalen til å snurre kjedet rundt.

Gjenta denne prosedyren til du er fornøyd med resultatet. Det kan være vanskelig å fjerne all smuss på innsiden av kjedet.

Ønsker du en grundigere rengjøring må du bruke en sykkelkjedevasker. Denne inneholder flere børster og er fylt med rengjøringsmiddel som festes rundt kjedet.  Kjedet rengjøres inne i denne boksen når du snurrer med pedalen.

2.     Smør kjedet

Et godt smurt sykkelkjede er nøkkelen til lange, behagelige turer. Sett sykkelen i et av mellomgirene og spray på smøringen. Det beste smøremiddelet er en vannbasert smøring, da dette ikke bare smører men også beskytter mot rust. Rust og korrosjon reduserer levetiden på sykkelkjedet.

Det er mange produkter å velge mellom når det gjelder smøring av sykkelkjedet. Du kan bruke WD-40 Multispray. Det er et vannbasert smøremiddel som er vært førstevalget for syklister i mange år. WD-40 smører godt og forhindrer rust og slitasje.

3.     Litt er bedre enn ingenting

Det er mange som lar det gå måneder og år uten å rengjøre og smøre sykkelkjedet, enten fordi de mangler kunnskap eller det ikke er tid til å gjøre denne jobben. Noen er kanskje redd for å gjøre noe feil.

Det er alltid best å rengjøre før du smører, men venter vennene dine på deg og kjedet er skittent og tørt, er det bedre å spraye på litt WD-40. Selv om en grundig rengjøring og smøring er det beste, så er en rask rengjøring og smøring bedre enn ingenting.

4.     Kontroller sykkelkjedet regelmessig for rust og slitasje.

Rulle og andre komponenter i kjedet er i konstant bevegelse ved bruk og er utsatt for slitasje. Gå over kjedet regelmessig for å se etter slitasje, strekk og rust. Hvis sykkelkjedet har strukket seg, er det bedre å bytte kjede enn å vente til at det ødelegger girene.

Med regelmessig rengjøring og smøring vil sykkelen din holde lenge.

 

 

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .