Som regel er det en enkel oppgave å løsne muttere, men noen ganger kan de sitte veldig hardt. Spesielt hvis de har rustet, kan jobben være vanskelig. Her er noen teknikker for å hjelpe deg med å løsne gjenstridig muttere:

Gripestyrken for å løsne muttere

En viktig forutsetning for i det hele tatt få løsnet mutteren er å få et fast grep om verktøyet du bruker. Det anbefales å bruke et så stort/langt verktøy som mulig, da får du bedre grep og kraft.

Bruk en penetrerende olje

Vi anbefaler sterkt å bruke en penetrerende olje. Oljen vil finne veien inn og løsne rusttråder så du kan fjerne mutteren med en skiftenøkkel. Men hvilken penetrerende olje skal du bruke?

Et godt produkt til denne oppgaven er WD-40 Specialist Penetrant. Spray godt med olje på og rundt mutteren som sitter fast og la det virke i ca. 15 minutter. WD-40 Specialist Penetrant trenger inn i alle kroker og kriker og løser opp rustforbindelser. Etter en virketid kan du løsne mutteren med en skiftenøkkel.

Hjelp til bedre grep

Uansett om hvor godt WD-40 Specialist Penetrant virker er det viktig at du har et godt grep om skiftenøkkelen.

For å få et godt grep er det flere metoder. Hvis skiftenøkkelen glipper lett, kan du legge litt stålull rundt mutteren for å få bedre grep. Eller kanskje du finner noe annet i nærheten som gjør samme nytte.

Bruk en hammer for mer kraft til å løsne muttere

Hvis gjenstanden er solid og tåler et trøkk, kan du bruke en hammer til hjelp for å løsne muttere. Du bruker rett og slett hammeren til å slå på skiftenøkkelen, da skaper du mer kraft og mutteren løsner.

Bruk varme til å løsne muttere.

Ved å varme opp mutteren utvider den seg og den blir lettere å løsne. Men pass på så du ikke ødelegger noe i nærheten med denne fremgangsmåten. Hvis området rundt ikke tåler varme, vil vi fraråde å bruke varme.

Det var noen tips til hvordan du kan løsne muttere som sitter godt fast.

Del gjerne dine gjør-det-selv tips på vår Facebook side Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway .Tagg  posten med #WD40Norway