En eller annen gang vil du oppleve det at terrassedøren glir ikke. Den kjennes tung og du må bruke mye krefter for å bevege den. Dette kommer sannsynligvis på grunn av oppbygging av smuss og støv. Denne artikkelen vil gi deg tips til å fikse problemet.

 

Hva gjør du når terrassedøren glir ikke

1.      Rengjør skinnene

Skinnene er kjent for å være magneter for all slags smuss – smuler, gress, insekter, hår fra kjæledyr, støv og annet smuss. Skyvedøren glir dårlig hvis du ikke rengjør skinnene regelmessig.

Start med å fjerne all slags rusk i og rundt skinnene. Ta frem støvsugeren og få opp alt som er løst før du går hardere til verks. Du kan bruke en gammel tannbørste til å skrubbe med eller en annen stil liten børste.

Når alt løst smuss er fjernet kan du ta frem bøtte med såpevann og en svamp eller klut. Rengjør glideskinnene til alt fastsittende smuss er borte. Tørk så over med en ren og tørr klut. Nå kan du teste om skyvedøren glir lettere opp og igjen.

2.      Smør med WD-40 Multispray

Hvis du vil unngå at terrassedøren glir ikke, må du også bruke et smøremiddel regelmessig. Vi anbefaler at du bruker litt WD-40, det bidrar til å fjerne klebrige rester, fett, smuss og skitt.

3.  Juster skyvedøren

Hvis du ikke har oppdaget det, så vil du finne to små hull nederst på terrassedøren. Her kan du justere hjulene så terrassedøren. Ofte er hullene dekket med plastpropper så de kan være litt vanskelig å finne.

Fjern disse pluggen og bruk en skrutrekker som du forsiktig stikker inn i hullene for å stramme eller løsne skruene. Skyv døren fra side til side mens du juster litt om gangen. Fortsett til dørene glir lett og sett i pluggene igjen.

4.      Rådfør deg med en profesjonell

Hvis terrassedøren glir ikke og du har gått igjennom alle de foregående stegene, så må du kanskje kontakte fagfolk for å hjelpe deg.

 

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .