Hvem liker ikke et rent hjem? Den fredelige og deilige følelsen når huset er striglet, er helt fantastisk. Er du en av de som må rygge og vaske litt hver dag, såkalt støv på hjernen? Da vil du kanskje like disse tipsene på husrengjøring. Disse tipsene gjør ikke bare at du sparer tid, det vil også holde hjemmet ditt pent, rent og ryddig.

1.      Husrengjøring: Dørmatter

Er du lei av at gulvet blir fort skittent igjen etter at du har vasket? Dørmatter er svaret! Dørmatter er svært effektivt til å samle opp smuss. Ha en dørmatte både utenfor inngangsdøren og innenfor. Dette vil redusere skitt som kommer seg inn og søler til det nyvaskede gulvet. Spesielt om vinteren med mye snø, er det fint å ha en dørmatte til å banke av seg snø og slaps før man går inn. Husk at også disse dørmattene må vaskes regelmessig.

2.     Husrengjøring: Støvsug på riktig måte.

Du støvsuger annenhver dag, men allikevel ser det ikke rent ut. Kanskje du støvsuger på feil måte? Ifølge eksperter er det en riktig måte å støvsuge på. For best resultat, starter du med å støvsuge i en retning, og deretter støvsuger du på skrå av dette. Dette for å være sikker på at du får med deg alt støvet. I tillegg må du ikke støvsuge for fort. Sørg for å ha en støvsuger med god sugeevne og bytt støvsugerposen før den er for full.

Kommer du til å støvsuge på den riktige måten neste gang?

3.     Opprett en rengjøringsplan for hjemmet

Et tips er å lage en rengjøringsplan. På nesten alle andre områder har vi en plan over hvordan, når, og hvor ofte ting skal gjennomføres. Flere av oss setter i gang med vask når vi ser det skittent, men ved å lage en rengjøringsplan unngår vi de store skippertakene. En god rengjøringsplan inneholder dag, uke, måned, kvartal, halvår og år. Du kan finne noen tips på denne bloggen.

Vær oppmerksom på hva som er i rommet. Start med å rydde i det ene hjørnet og beveg deg utover. Ta et rom av gangen. Dette er mer effektivt enn å rydde litt her og litt der.

Hvis alle er flinke til å rydde etter seg, blir det ikke mye jobb når det er til for husrengjøring.

Med disse enkle, men effektive tipsene til husrengjøring, vil du alltid ha et rent og ryddig hus med mindre innsats.

WD-40 har ulike produkter som kan hjelpe deg med rengjøring. WD-40 tilbyr minst 2000 bruksområder og her er noen av dem.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er trykket på emballasjen.