Konstant vedlikehold er en viktig del av å eie sykkel. Selv om det er en god start å holde den ren, må du også sørge for at den er smurt tilstrekkelig. Uteblir smøringen kan det påvirke sykkelens ytelse, selv om det ikke har oppstått rust. Men hvordan smøre sykkelen?

Smøring beskytter sykkelen mot slitasje og er avgjørende for ytelsen. Ved å smøre alle bevegelige deler forhindrer du har sykkelen låser seg, og det stopper rust og korrosjon.

Imidlertid kan overdreven smøring skade sykkelen i stedet for å hjelpe. Dette er grunning til at du skal tørke av overflødig smøremiddel.

Bruk et lett smøremiddel som er designet for sykler i stedet for tykt fett som du bruker på bilen. Et tykt fett samler opp støv og gjør til verre, og en for tynn olje vil ikke bli værende på sykkelen.

Husk å være nøye med å smøre alle bevegelige deler av sykkelen, spesielt der metlldeler beveger seg mot hverandre. Så hvordan smøre sykkelen? Disse delene bør du være ekstra nøye med:

Sykkelkjedet

Sykkelkjedet er den primære bevegelige delen av sykkelen. Derfor bør du være spesielt oppmerksom på den og smøre den hyppigst. Liker du terrengsykling, og du sykler mye gjennom gjørme og støv, bør du rengjøre sykkeltkjedet regelmessig for å unngå problemer. Vi anbefaler å bruke WD-40 Bike All Condition Lube.

Hvordan smøre sykkelen: giret

Giret består av flere enheter som er i syklusen som beveger kjedet når du skifter gir. Den består av en rekke små bevegelige deler, som inkulderer to må trinsehjul. Ved å smøre disse unngår du at de blir stive og trege. Sette sykkelen på hodet og beveg pedalene mens du smører og husk også å skifte gir mens du gjør dette, så du kommer til overalt med smøremiddelet.

Brems- og girspaker

Disse sitter på styret og er avgjørende for at skal kunne skifte gir og bremse hvis farten blir for høy. Tilfør et par dråper olje på bevegelige deler på spaker og justeringer. Men husk også å tørke av overflødig olje så det ikke tiltrekker seg støv. Det var hvordan smøre sykkelens girspaker.

Bremseanordning

Bremseanordningene er plassert på rammen av sykkelens for- og bakhjul. Som andre deler av sykkelen, må du legge til en eller to dråper smøremiddel til enhver bevegelig del for å sikre at de fungerer skikkelig. Er du usikker på hvor du skal smøre, kan du klemme inn bremsen på styret og se hvor det beveger seg.

Kort fortalt hvordan smøre sykkelen: Sørg for å smøre alle bevegelige deler. Metall som beveger seg mot hverandre vil alltid skape friksjon og vil av den grunn slite på hverandre. Vask sykkelen regelmessig og bruk smøremiddel på en balansert måte og du vil sjelden ha problemer med sykkelen.

God tur!