Fra regn til snøstorm – vinterstøvlene skal tåle mye. Det er stor sannsynlighet for at støvlene ser slitne ut etter sesongen. Er det en måte å forhindre at det skjer? Ja det er det! Her er noen tips for å sikre at du har vanntette vinterstøvler som varer ut sesongen, og litt til:

Ta en god beslutning når du handler

Det første steget med å forberede støvlene for vinteren kommer med innkjøpet av dem. Det betyr at du bør kjøpe støvler som er beregnet for vintersesongen. Hvis du bor på et sted der vintrene er veldig våte og det snør mye, er det viktig å kjøpe støvler som tåler dette været. For eksempel er semsket skinn en dårlig beslutning, fordi fuktighet og saltflekker vil sette merker på støvlene.

Hvis du fortsatt ønsker støvler med semsket skinn, sørg for å bruke de minst mulig i regn og hvis det er mye slaps på gangstiene. Den beste løsningen for innkjøp av vinterstøvler, er å gjennomføre din egen undersøkelse på hvilke typer støvler som gir deg best valuta for pengene!

Vanntette vinterstøvler

Uansett valg av støvler, er det tilrådelig å beskytte investeringen din ved å gjøre støvlene værbestandig. Dette kan gjøres ved å impregnere de. Det finnes en rekke midler tilgjengelig ute i markedet som kan brukes på støvlene for å gjøre de værbestandig. Impregneringsspray er et av alternativene som kan brukes til dette formålet. Spray støvlene dine med impregnering før du går ut, dette vil beskytte de mot flekker fra salt og vann.  Oljer, voks og kremer er andre løsninger som kan brukes for å danne et beskyttende lag på overflaten av støvlene.

Det er imidlertid viktig å huske at du må ha riktig impregnering til din type støvel, for å gi støvlene lang levetid og pent utseende. Det er tilrådelig at du vet hvilken overflate det er på støvlene du kjøper, så du kan bruke riktig impregnering. Et annet vanlig middel du kan bruke er