Fra regn til snøstorm – vinterstøvlene skal tåle mye. Det er stor sannsynlighet for at støvlene ser slitne ut etter sesongen. Er det en måte å forhindre at det skjer? Ja det er det! Her er noen tips for å sikre at du har vanntette vinterstøvler som varer ut sesongen, og litt til:

Ta en god beslutning når du handler

Det første steget med å forberede støvlene for vinteren kommer med innkjøpet av dem. Det betyr at du bør kjøpe støvler som er beregnet for vintersesongen. Hvis du bor på et sted der vintrene er veldig våte og det snør mye, er det viktig å kjøpe støvler som tåler dette været. For eksempel er semsket skinn en dårlig beslutning, fordi fuktighet og saltflekker vil sette merker på støvlene.

Hvis du fortsatt ønsker støvler med semsket skinn, sørg for å bruke de minst mulig i regn og hvis det er mye slaps på gangstiene. Den beste løsningen for innkjøp av vinterstøvler, er å gjennomføre din egen undersøkelse på hvilke typer støvler som gir deg best valuta for pengene!

Vanntette vinterstøvler

Uansett valg av støvler, er det tilrådelig å beskytte investeringen din ved å gjøre støvlene værbestandig. Dette kan gjøres ved å impregnere de. Det finnes en rekke midler tilgjengelig ute i markedet som kan brukes på støvlene for å gjøre de værbestandig. Impregneringsspray er et av alternativene som kan brukes til dette formålet. Spray støvlene dine med impregnering før du går ut, dette vil beskytte de mot flekker fra salt og vann.  Oljer, voks og kremer er andre løsninger som kan brukes for å danne et beskyttende lag på overflaten av støvlene.

Det er imidlertid viktig å huske at du må ha riktig impregnering til din type støvel, for å gi støvlene lang levetid og pent utseende. Det er tilrådelig at du vet hvilken overflate det er på støvlene du kjøper, så du kan bruke riktig impregnering. Et annet vanlig middel du kan bruke er WD-40 Multispray! Ja det er helt riktig, du kan impregnere støvlene dine med WD-40. Ved å spraye støvlene med WD-40 gir du de et beskyttende lag som hindrer vann i å trenge inn og ødelegge de. Hvis du synes dette høres for godt ut til å være sant, prøv WD-40 på et lite synlig sted på støvlene og se selv!

Rengjør vinterstøvlene for salt og flekker

Bor du i et nabolag der salt blir mye brukt? Da er det viktig at du fjerner saltbelegget fra støvlene med en gang du kommer hjem. Ikke bare blir det stygge merker av salt, men det kan også svekke materialet i støvlene. Har du i tillegg noe metall på støvlene, kan disse begynne å ruste.

For å lette rengjøringsjobben kan du gi støvlene dine et lag med WD-40 før du går ut. Dette betyr at i tillegg til å impregnere støvlene, så fjerner WD-40 også eventuelle saltflekker. Alt du trenger å gjøre er å spraye støvlene med WD-40, la dette virke en stund og tørk så av med en ren fille. Da vil du få vanntette vinterstøvler.

Hold vinterstøvlene rene

Uansett hvor mye omsorg du gir støvlene er faktumet at slitasje blir det, avhengig av forholdene de er utsettes for.  For å bevare de lengst mulig er det anbefalt å rengjøre de ofte. Tørk av de med en klut for å fjerne flekker og smuss. Hvis du er så heldig å ha støvler av lær, husk å polere de ofte. Riktig vedlikehold kan legge år til levetiden på vinterstøvlene.

The Magic of WD-40

Som du har lest, er WD-40 Multispray et flott produkt får å få vanntette vinterstøvler.

Med litt lidenskap for vedlikehold og en boks med WD-40, kan du være sikker på at støvlene dine vil være klare for enhver snøstorm som de kan komme i kontakt med!