Hvorfor er det viktig med vedlikehold av gressklipper?

Hvis du har hage og plen er gressklipperen en viktig del av utstyret du må ha. For at hagen skal se flott og ryddig ut må plenen være klippet og velstelt. Det hjelper ikke med flotte blomsterbed, hvis plenen er lang og løvetannen stikker opp over alt.

Å klippe plenen er en enkel jobb, men vedlikehold av gressklipper blir ofte glemt. Mange setter bare maskinen bort når de er ferdig med å klippe gresset. Dette er ikke bare skadelig for maskinens komponenter, men det reduserer også levetiden på gressklipperen.

En dårlig vedlikeholdt gressklipper kan stoppe når som helst og er du riktig uheldig kan det blir så mye skade at du må investere i en ny klipper.

Vedlikehold av gressklipperen

Følger du disse instruksene vil gressklipperen din få et lengre liv.

Gressklipperen må rengjøres skikkelig og det bør gjøres regelmessig. Etter bruk bør du fjerne gress fra undersiden av klipperen. Spesielt er dette viktig hvis det sitter igjen rester av gress på knivene. Dette vil sløve ned knivene og gresset vil ikke bli klippet på riktig måte.

Etter hver bruk må du også tømme gressbeholderen. Den bør også rengjøres grundig etter hver bruk, hvis ikke kan det oppstå problemer senere.

Kontrollere alle muttere og bolter for å sikre at ingen har løsnet. Løse skruer og muttere kan skape problemer ved at deler faller av.  Gressklipperen skal virke skikkelig og være sikker å bruke.

Som vi har nevnt, må knivene være skarpe for å klippe gresset. Hvis du ikke vet hvordan du sliper knivene, anbefaler vi at du tar den med til profesjonelle for hjelp.

Ved andre feil bør du først sjekke i håndboken som fulgte med gressklipperen.

Som alt annet utstyr er det også med vedlikehold av gressklipper. Med vanlig omsorg kan de vare lenge og jobben med å klippe blir både enklere og morsommere.

Finnes det noen hjelpemidler?

Vi anbefaler å bruke WD-40. Den både rengjør og beskytter mot rust. Ved å spraye undersiden av gressklipperen med WD-40 vil ikke gresset feste seg til vegger og kniver, samtidig smører det alle bevegelige deler.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er trykket på emballasjen.