Å holde gressklipperen  din godt vedlikeholdt og rengjort er viktig for at den skal kunne klippe plenen fint. Det vil også forlenge levetiden på gressklipperen og forhindre ulykker. Skal hagen din fremstå ryddig og pen, er det viktig å trimme plenen regelmessig. Gressklipperen holder gresset friskt og sunt. Gressklipperkniven er veldig viktig å vedlikeholde for at den skal kutte gresset jevnt. Det vil også forhindre spredning av smitte og sykdommer i plenen.

Selv om du har lyst til å sette deg ned etter at gresset er klippet, vil det lønne seg å rengjøre gressklipperkniven og utkastet for gress før det tørker. Rengjøring og vedlikehold av gressklipperen er ikke en vanskelig jobb. Her er noen tips til vedlikehold og rengjøring av gressklipperkniven.

Trinn # 1

Tenk først sikkerhet. Ta ut tennpluggledningen og ta på hansker så du ikke skader deg på kniven.

Trinn # 2

Det neste trinnet er å tømme gressklipperens bensintank for at det ikke skal lekke ut av tanken. Gressklipperen må vendes opp ned for å komme til kniven. Du kan bruke en håndpumpe for å suge ut all bensin fra tanken eller du kan kjøre tanken tom.

Trinn # 3 – rengjøring av gressklipperkniven

Velt gressklipperen over på siden. Bruk en vannslange og spyl undersiden av gressklipperen for å fjerne gress og smuss. Sørg for at gressklipperkniven også blir ren.

Trinn # 4

For å fjerne gjenstridig smuss som ikke lot seg spyle bort kan du bruke en stiv børste.

Trinn # 5

Når gressklipperkniven er ren, kan du løsne den fra gressklipperen. Se i instruksjonsboka hvordan du gjør dette.

Trinn # 6

Tørk kniven grundig på begge sider. Hvis kniven har blitt sløv, kan du nå slipe den skarpere med en bryne. Er du usikker på hvordan du gjør dette dette, kan du få hjelp til dette der du kjøpte gressklipperen.

Trinn # 7

Når gressklipperkniven er ren og skarp trenger den smøring. WD-40 er utmerket til denne jobben. Spray WD-40 på kniven og undersiden av gressklipperen, da vil ikke gress og smuss feste seg så lett. I tillegg forhindrer det rust. Det vil også gjøre fremtidig rengjøring og vedlikehold av gressklipperen enkelt og raskt.

Trinn # 8

Når kniven og gressklipperen er ferdig smurt, monterer du den sammen igjen. Sørg for å feste kniven godt. Velt gressklipperen ned, sett på tennpuggledning og fyll opp tanken. Nå er den klar til bruk.

Rengjøring av gressklipper tar ikke lang tid, og gjøres det riktig og regelmessig vil dette forlenge levetiden. En godt vedlikeholdt gressklipper vil også klippe gresset pent uten å lage sår i plenen. WD-40 forhindrer rust og at gress fester seg til kniven og undersiden av gressklipperen.