Å holde hageutstyret ditt godt vedlikeholdt og rengjort er viktig for å holde plenen ryddig, da det vil holde utstyret i orden i lang tid. Det vil også holde deg trygg mot eventuelle ulykker og vil utfylle din ryddige og rene plen også. Gressklippere er en av de viktigste utstyrene for hagearbeid. Den kutter gresset og holder hagen din og plenen frisk og sunn. Det er viktig å rengjøre og vedlikeholde gressklipperknivene dine fordi det er nødvendig for en jevn kutteplen. Det vil også forhindre spredning av smitte og sykdommer gjennom åpne sår i gresset. Du kan gjøre dette ved hjelp av en gressklipperrenser. Å ha en godt vedlikeholdt og ren gressklipper vil redusere sjansene for dette.

Mens du kanskje vil sette deg ned etter en lang dag i hagen, må gressklipperen rengjøres før gressrusk på knivene og på foringsrør tørker og blir hard. Rengjøring og vedlikehold av gressklipper er ikke en vanskelig ting. Det er noen enkle, raske og enkle trinn å følge, og du vil bli ferdig med rengjøringen. Her er noen enkle trinn for å rengjøre knivene til en gressklipper.

Trinn # 1

Det første trinnet er å sørge for at sikkerheten din ikke blir truet fordi du skal håndtere og jobbe med svært skarpe kniver. Derfor er det obligatorisk at du bruker tunge og solide arbeidshansker før du går videre for å unngå å komme i alvorlige ulykker.

 

Trinn # 2

Det neste trinnet er å tømme gressklipperens bensintank. Gressklipperen må vendes opp og ned for å komme til bladene og rense dem på riktig måte. Det er viktig å tømme bensintanken ellers er det fare for at bensin lekker ut av tanken. Du kan bruke en håndpumpe for å suge ut all bensin fra tanken eller kan kjøre tanken tom før du starter.

 

Trinn # 3

Du vil skylle gressklipperen din, derfor er det viktig å sørge for at det ikke er strøm som går gjennom det. For dette må du ta ut tennpluggledningen fra tennpluggen. Dette vil også gjøre at du ikke trenger å bekymre deg for at gressklipperen ved et uhell blir slått på. Alt du trenger å gjøre er å trekke tennpluggen oppover. Noen gressklippere kan kreve at du fjerner tennpluggen ved hjelp av en skiftenøkkel.

 

Trinn # 4

Ta en slange og sprut på bladet og husningen. Dette vil føre til at du bli kvitt all gressrusk fra bladene og husningen. Det er bedre å bruke en slange med høy trykkstrøm, da det vil fjerne alt gress som er akkumulert. Legg gressklipperen på siden og fortsett å sprøyte inntil flertallet av rusk og gress er vasket av.

 

Trinn # 5

Ta en børste og bruk den til å rengjøre knivene og husningen. Det er ideelt å bruke en stiv børste for å kvitte seg med alle de vanskelige stedene slangen ikke klarte å fjerne fra gressklipperen.

 

Trinn # 6

Når knivene er rene, fjern dem fra gressklipperen. Fjern også bladene fra husningen ved hjelp av et ratchet sett. Dette vil kreve litt kraft og litt alvorlig innflytelse. Derfor foreslås det at du bruker en lang håndtert ratchetnøkkel.

 

Trinn # 7

Tørk kniven grundig på begge sider. Du kan også gjøre knivene skarpere mens de er tatt av gressklipperen. Du kan enkelt gjøre det selv ved hjelp av skarpverktøy av bryne. Hvis du planlegger å gjøre det selv, må du passe på at du er ekstra forsiktig da bladene er veldig skarpe og kan føre til dype kutt hvis ikke gjort riktig

 

Trinn # 8

Når du er ferdig med å rengjøre og skarpe knivene og husningen, er neste trinn vedlikehold. For å gjøre dette, er alt du trenger WD-40. Det er en utmerket gressklipperrenser. En enkel spray av WD-40, som en gressklipperrenser på knivene og husningen vil holde gresset fra å stikke til det. Det vil også holde husningen og knivene fri for rust. Som vil føre til at gressklipperen holder seg i best mulig stand lenge. Det er en av de beste gressklipperrenser og smøremidler for hageutstyr og vil ideelt holde dem frisk og sunn lenge. Det vil også gjøre fremtidig rengjøring og vedlikehold av gressklippere enkelt og raskt.

 

Trinn # 9

Når du er ferdig med å smøre bladene og husningen til gressklipperen, er det nå på tide å montere det igjen. Sett på bladet, og sørg for at du strammer det godt og grundig. Når bladene er satt og stramt, sett gressklipperen oppreist. Sett pluggen på tennpluggen igjen. Når du er ferdig, fyll tanken med bensin og gressklipperen er klar til bruk igjen.

 

Hvordan rengjøre og vedlikeholde gressklipperkniv er ikke så komplisert. Rengjøring av bladene på gressklipper tar ikke mye tid, og hvis det gjøres riktig og regelmessig, vil det øke gressklipperens levetid og øke effektiviteten. Bladene vil være skarpe og vil kutte gresset på riktig nivå. WD-40, den beste gressklipperrenseren vil når den blir sprøyt på bladene holde de fri for rust og rusk fra å samle seg på bladene slik at de kan brukes lenge.