Vedlikehold er det som skal til for en vakker hage. Og det gjelder ikke bare i bedene, men også hageredskaper. Gjør deg selv en tjeneste ved å ta en grundig rengjøring nå før du lagrer hageredskap for vinteren.

Hageredskaper

Fra raker til skyfler og hagespader, det er noen hageredskap du bør ha hvis du har en hage.  Før du setter de bort til vinterlagring er det et par ting du bør gjøre.

Rengjøring

Rengjør du redskapen etter hver gang du bruker de, blir ikke jobben før vinterlagring så stor. Men er de skitne må du sette på deg hansker og få de rengjort. Bruk en stiv børste til å fjerne smuss. Finner du rustflekker, kan disse fjernes med stålull.

WD-40 forenkler jobben, da den både virker som en avfetting for smuss og den fjerner rustflekker.

Slip kantene

Har kantene på spaden blitt sløv, kan du nå slipe de. Dette gjør hagearbeidet enklere til neste år. Bruk riktig type slipeverktøy og husk på sikkerhet. Bruk hansker så du ikke skader deg.

Ikke glem å smøre de.

Når alt hageredskapet er rengjort og kantene er slipt skarpe igjen, er det tid for å smøre de inn før de settes bort. Spray alt med WD-40 for beskyttelse mot fuktighet og korrosjon gjennom vinteren.

Gressklipperen

 

Sørg for å vaske gressklipperen også før den settes bort. Den viktigste delen av gressklipperen er knivene. Hvordan er tilstanden til disse? Vask de godt og slip de skarpe igjen. Til slutt setter du de inn med WD-40 så de holder seg rustfrie hele vinteren.

Det siste du gjør er å tømme den helt for drivstoff, så det ikke korroderer i tanken. Nå er gressklipperen klar til å settes bort. Og neste sesong er trenger du ikke tenke på vedlikehold før du begynner å klippe.

Med WD-40, litt tid og slipeverktøy gjør du unna høstvedlikeholdet av hageredskap før alt settes bort til vinterlagring. Og du kan ha god samvittighet, når du vet det holder seg rustfritt gjennom vinteren.